Öğretmen

Bedelli Askerlik Yapacak Öğretmenlerin 21 Günlük Eğitimleri Tatilde Olsun Talebi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında, bedelli askerlik yapacak olan öğretmen ve öğrencilere yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Bu konuda Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na önerilerde bulunan Talip Geylan’ın açıklamalarının detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

TALİP GEYLAN’DAN EĞİTİMCİLERE YÖNELİK BEDELLİ ASKERLİK ÖNERİSİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu bir paylaşımında eğitimcilerin ve öğrencilerin bedelli askerlik yapması konusunda önerilerini aktardı. Talip Geylan konuya dair yapmış olduğu açıklamalarında eğitim hayatında aksaklıkların yaşanmaması adına, öğretmen ve öğrencilerin bedelli askerlik için belirlenen 21 günlük eğitimi yarıyıl veya yaz tatilinde yapmaları gerektiğini vurguladı. 

Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’na çağırıda bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan şu ifadeleri kullandı. 

1) Bedelli askerliğe önemli sayıda öğretmen ve üniversite öğrencisinin başvuracağı biliniyor. @tcmeb bu konuda hızlı bir şekilde tespit yapmalı ve MSB ile görüşerek öğretmen ve öğrencilerin yarı yıl ya da yaz tatilinde askerlik görevini ifa etmelerini sağlamalıdır.

2) Aksi taktirde, eğitim öğretim yılının ortasında, on binlerce öğretmen ve öğrencinin yaklaşık bir ay okullarından uzaklaşacak olmaları eğitimde ciddi aksamalara neden olunacaktır. @tcmeb in bu konuya alakasız kalmayacağını umuyorum.

Kamupersoneli.net – ANKARA