Kpss

2018 Önlisans KPSS İçin Başvuru Süreci Başlıyor

Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren programlarından mezun olmuş veya olacak adayların gireceği Önlisans KPSS için başvuru süreci 28 Ağustos itibariyle başlıyor.

Peki adaylar 2018 Önlisans KPSS başvurularını nasıl ve hangi tarihler arasında yapacaklar? Önlisans KPSS’ye başvuruda bulunacak adayların yapmaları gereken işlemler ve izlemeleri gereken yolu aşağıda aktarıyoruz. 

2018 ÖNLİSANS KPSS BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Kamu kurumlarında çalışma hayali kuran önlisans mezunu adaylar için KPSS başvuru süreci başlıyor. ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre 2018 Önlisans KPSS başvuruları 28 Ağustos tarihi itibariyle başlayacak. Adayların KPSS başvurularını yapmaları için yaklaşık iki haftalık bir süre bulunuyor. Önlisans KPSS başvuruları 12 Eylül tarihinde sona erecek. 

Çeşitli nedenlerden dolayı ilan edilen bu tarihler arasında başvurularını yapamayan adaylar için ÖSYM bir günlük geç başvuru hakkı tanıyacak. KPSS ek başvuru hakkı 26 Eylül tarihinde başlayacak ve aynı gün sona erecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden bir başvuru kılavuzu yayınlayarak Önlisans mezunu adayların KPSS başvurularına ilişkin detayları yayımlayacak. Adaylar yayımlanan bu 2018 Önlisans KPSS Başvuru Kılavuzuna göre başvurularını yapacaklar. Ancak adaylar başvuru sürecinde öncelikle ÖSYM Merkezleri veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvurularını yapacaklar daha sonra ise başvuru ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklar. 

ÖSYM tarafından 2018 Önlisans KPSS’ye ilişkin yayımlanacak olan başvuru kılavuzu yayımlandığı andan itibaren siz okuyucularımıza mobil uygulamamız ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden anlık olarak duyuracağız. 

Kamupersoneli.net – ANKARA