Öğretmen

20 Bin Öğretmen Atamasının 2017 KPSS Puanıyla Yapılmasını İsteyen Öğretmen Adayları Ankara'da Toplanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen ataması için hazırlanıyor. Atama haberinin açıklanmasının ardından konuya dair başka bir açıklama yapılmış ve atamaların yalnızca 2017 KPSS puanıyla değil hem 2017 hem de 2018 KPSS puanlarıyla yapılacağı açıklandı. 

MEB tarafından gelen bu açıklamanın ardından ise 2017 KPSS puanıyla atama bekleyen öğretmen adayları büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Bu kapsamda çalışmalar yürüten öğretmen adayları 31 Ağustos Cuma günü Ankara’da toplanacaklar ve basın açıklamasında bulunacaklar.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI 2017 KPSS PUANIYLA YAPILSIN TALEBİ

Kamupersoneli.net olarak öğretmen adayları tarafından dile getirilen 20 bin öğretmen atamasının 2017 KPSS puanıyla yapılması taleplerini haberlerimizde aktarmıştık. Yapmış olduğumuz haberlerimizde 2017 KPSS puanıyla yeterli öğretmen alımının yapılmadığını ve adayların mağdur olduklarını ifade etmiştik. 

Öğretmen adayları da bu konuda sosyal medya çalışmaları yürütmüşler ve atamaların yalnızca 2017 KPSS puanıyla yapılmasını talep etmişlerdi. Bu konuda bekledikleri açıklamaları alamayan öğretmen adayları seslerini duyurmak için Ankara’da toplanıyorlar. 31 Ağustos Cuma günü Ankara’da toplanmaya hazırlanan öğretmen adayları burada bir basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirecekler. Kamupersoneli.net olarak bizlerde öğretmen adaylarının bu çalışmalarını haberlerimizle duyurmaya gayret gösteriyoruz. 

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI HABERİ BAKAN SELÇUK’TAN GELMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden öğretmen atamalarına ilişkin bir açıklamada bulunmuş ve 20 bin öğretmen ataması yapılacağını ilan etmişti. Söz konusu 20 bin öğretmen ataması için belirli bir süre aktaran Bakan Ziya Selçuk şu açıklamaları yapmıştı. 

Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımında, ”100 gün içinde 20 bin öğretmen ataması yapacağız. Ülkemizde eğitimin gelişmesi için bizleri sürekli cesaretlendiren Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, destekleri için Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a Milli Eğitim Bakanlığı ailesi adına şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından ise öğretmen adaylar Bakan Selçuk’a söz konusu atamalara ilişkin taleplerini iletmeye çalışmışlardı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. merhaba toplantı saatini ve yerini yazabilir misiniz bizde gelsek.

  2. 2017 lilerin ki adilikten başka birşey değil 75 65 puanla sizi öğretmen yaparlarsa vay ben bu hükümetin yanii..

  3. Emin ol puanlarimiz ne 65 lerde ne 75 lerde hepimiz 80 ustu puanlarla acikta kaldik. ..ustune siralamalarimizda iyi…ilk 1000 kisinin icine girmisim daha ne yapabilirim ki

  4. mülakat da olmasın kesinlikle olmamalı bundan sonraki alımlarda da olmasın

  5. ama yetmemişse biz napalım bu atama 2018 lilerindi zaten.. genel müdür açıkladı.. bir nebze 2017lilere faydası olsun diye 2 puanı birlikte kullanıma açtılar.. birde üstüne aşırıya gidiyorsunuz tek bize verin gibi.. k.bakmayın ama ben ilk 10da olacam.. 1000 nedir.. branşta 1 gelecek..

  6. devlet bence bu sene atama yapmamamlı , ücretli çalıştırmalı

  7. 2018 90 puan aldım.. hadi şimdi gidin bakanlığın önünde sınavda açıklandı.. hadi canlarım benim..