Kpss

Önlisans KPSS Başvuru Süreci Ne Zaman Başlayacak?

Devlet kurumlarında kamu personeli olma hayali kuran adaylar ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavına katılacaklar. ÖSYM tarafından yapılacak olan bu sınava önlisans eğitim düzeyinden başvuruda bulunacak adaylar için ise başvuru sürecine kısa bir süre kaldı. 

Peki üniversitelerin iki yıllık programlarından mezun olan adayların gireceği 2018 Önlisans KPSS başvuruları ve sınav sürecine dair detaylar şu şekilde;

2018 ÖNLİSANS KPSS BAŞVURU SÜRECİ

Önlisans programlarından mezun olmuş adayların başvuru yapabileceği 2018 Önlisans KPSS için ÖSYM başvuruları 28 Ağustos tarihinden itibaren almaya başlayacak. Bu kapsamda adaylar başvurularını 28 Ağustos tarihinden itibaren yapmaya başlayacaklar. Önlisans KPSS başvuruları için ise süreç 12 Eylül tarihinde sona erecek. 

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre ise adayların başvurularını 15 günlük süre içinde yapacaklar. Ancak bu süre içinde başvurularını yapamayan adaylar için ise ek başvuru hakkı tanınacak. ÖSYM sınav takvimine göre önlisans KPSS ek başvuru hakkı 26 Eylül tarihinde başlayacak ve aynı gün sona erecek. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Aday İşlemleri Sistemi üzerinden elektronik olarak ya da ÖSYM Merkezleri aracılığıyla başvurularını yapan adaylar ise sınava 4 Kasım tarihinde girecekler. ÖSYM 2018  Önlisans KPSS sonuçlarının ise 26 Kasım tarihinde ilan edileceğini duyurdu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA