Öğretmen

Talip Geylan'dan Beklenen 20 Bin Öğretmen Atamasında Mülakat Kaldırılsın Talebi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan öğretmen atamalarında mülakat uygulamasının kaldırılması talebini yineledi. 

Öğretmen atamalarında uygulanan ve oldukça tartışılan mülakat uygulamasına dair yeni bir açıklama geldi. Neredeyse tüm öğretmen adayları tarafından eleştirilen mülakat sistemine dair yapılan son açıklamada Talip Geylan tarafından geldi. İşte detaylar

TALİP GEYLAN’DAN MÜLAKAT SİSTEMİ KALDIRILSIN TALEBİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu bir paylaşım ile öğretmen atamalarında eleştirilen mülakat sisteminin kaldırılmasını istedi. Mülakat uygulamasının Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından duyurulan ve kısa süre içinde yayınlanması beklenen 20 bin öğretmen atamasında kaldırılmasını talep eden Talip Geylan bu açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. 

Talip Geylan'dan Beklenen 20 Bin Öğretmen Atamasında Mülakat Kaldırılsın Talebi

Talip Geylan kendisine ait Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu mülakat sisteminin kaldırılması talebi hakkında şu ifadeleri kullandı. ”İlk atamadan yönetici görevlendirmeye kadar kul hakkı gaspının ve yandaş kadrolaşmanın mekanizması haline gelen mülakatı kabul etmiyoruz. Sayın Ziya Selçuk eğitim camiasını bu MÜLAKAT belasından kurtarmalıdır. Yapılacak 20.000 öğretmen atamasından işe başlamak da en güzeli olacaktır”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Evet kesinlikle mülakat kaldırılmalı zaten adaylar KPSS 'te giriyorlar.Mülakat sadece öğretmenlere uygulanıyor.Neden doktorlara mülakat yapılmıyor?