Bekçi Alımı Yazılı Sınavı Ne Zaman?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan 7 bin kişilik bekçi alımı için duyuru yayımlanmıştı.

Adaylar ön başvurularını tamamlamışlardı. Adaylar 7 bin bekçi alımında başarılı olmak ve görev başı yapmak için 3 aşamalı sınava girmek zorundalar.

İlk aşamada başarılı olan adayların yazılı sınav tarihleri ve sınav merkezleri gelecek süreç içerisinde açıklanacak. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçlarıyla sınav giriş belgesi gönderilmeyecek.

SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Yazılı sınav giriş yerlerinin 23 Temmuz 2018 tarihinde açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyordu ancak bu konuyla alakalı olarak resmi bir açıklama yapılmadı.

YAZILI SINAV NASIL UYGULANACAK?

Yazılı sınava giren adaylara çoktan seçmeli (test) beş şıklı 100 soru sorulacak. Her bir soru bir puan sayılacak ve yanlışlar doğruları götürmeyecek.

Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacağı ifade edilirken yazılı sınavda ise; “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” konularından oluşacağı ifade ediliyor.

Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar fiziki yeterlilik sınavına girmeye hak kazanır.

Yazılı sınav tarihleri, sonucu, itiraz ve adayları ilgilendiren diğer iş ve işlemler Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacak.

Yazılı sınav yerleri belli olduğunda kamupersoneli.net olarak sizlerle paylaşacağız.

Exit mobile version