Dgs

2018 DGS Tercih Tarihleri ÖSYM Tarafından Açıklandı Mı?

Bilindiği üzere ÖSYM 2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının 16 Ağustos tarihinde yayımladığı bir duyuru ile açıkladığını duyurmuştu. 

ÖSYM’nin sonuçları açıklamasının ardından DGS’ye katılım sağlayan adayların bi çoğu puanlarını ve başarı sıralarını öğrendiler ve tercih işlemlerini beklemeye başladılar. Bu çerçevede tercih yapacak adaylar için 2018 DGS tercih sürecine dair değerlendirmelerimizi haberimizde paylaşıyoruz. 

2018 DGS TERCİH SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden mezun olmuş ve olacak adayların lisans programlarında eğitimlerine devam etmek amacıyla DGS’ye katıldılar. Bu kapsamda 0.5 puan şartını geçerek başarı sırası hesaplanan adaylar tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. Ancak bu konuda ÖSYM herhangi bir açıklama yapmadı ve DGS tercihlerine ilişkin bir duyuru yayımlamadı. 

Ancak 2018 Dikey Geçiş Sınavı tercih sürecine ilişkin 2017 yılındaki süreç göz önünde bulundurulduğunda tercih işlemlerinin bayramdan sonra başlayabileceği öngörülüyor. 2017 yılında gerçekleştirilen DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM tercih başvurularını 13 gün sonra almaya başlamıştı. Bu kapsamda 2018 yılında gerçekleştirilen DGS’nin 16 Ağustos tarihinde açıklanması ve önünde bayram sürecinin bulunması dolayısıyla tercih işlemlerinin Kurban Bayramından kısa bir süre içinde yapılacağı tahmin ediliyor.

0.5 HAM PUAN ŞARTI

2018 DGS’de ayrıca sınava giren adayların büyük bir çoğunluğunun da sınav sonuçları hesaplanmadı. ÖSYM’nin almış olduğu yeni bir kararlar sınav sonucunun hesaplanması için sınava girenlerin her iki alanda da en az 0.5 net yapmış olmaları gerekiyor. DGS Sınav Kılavuzunda yer alan ve bir paragrafla adaylara duyurulan bu şart çok eleştirildi. Adayların özellikle bu şartın gerektiği kadar duyurulmadığı tepkisine neden olan 0.5 ham puan şartının kaldırılması talebi ise kabul edilmedi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA