2018 Lise (Ortaöğretim) KPSS Sınavı Ne Zaman?

Devlet kurumlarında memur olmak isteyen lise mezunu adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS’ye girecekler. 

Bu kapsamda başvurularını yapan adaylar sınavı beklemeye başladılar. Peki adaylar sınava ne zaman girecekler? İşte sınava dair tüm detaylar,

2018 LİSE KPSS NE ZAMAN?

Ortaöğretim mezunu adaylar KPSS başvuruları geçtiğimiz haftalarda yapmışlardı. 3 Temmuz tarihinde başlayan lise KPSS başvuruları 19 Temmuz tarihine kadar devam etmişti. Bu süreç içinde başvurularını yapamayan adaylara ise ÖSYM 1 Ağustos tarihinde ek bir günlük geç başvuru hakkı tanımıştı. Belirtilen bu tarihler arasında başvurularını yapan adaylar ise sınavı beklemeye başladılar. Bir yandan sınavı bekleyen adaylar bir yandan da hazırlıklarına devam ediyorlar. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan sınav takvimine göre 2018 Lise (ortaöğretim) Kamu Personeli Seçme Sınavı Ekim ayının ilk pazar gününde yapılacak. ÖSYM tarafından açıklanan tarihe göre adaylar 7 Ekim Pazar günü 2018 lise KPSS’ye girecekler. ÖSYM ise sonuçları Kasım ayı başında açıklayacak. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version