PAEM Polis Alımı Yaş Şartında Değişiklik Yapıldı!

17 Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlana detaylara göre;

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre; yaş şartının değiştirildiği belirtildi.

İşte PAEM polis alımıyla alakalı olarak tüm detaylar.

Yapılan değişiklik ise şöyle;

“MADDE 1 – 16/7/2015 tarihli ve 29418 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (3) numaralı alt bendi ile aynı fıkranın (b) bendinin (4) numaralı alt bendinde yer alan “31 Aralık” ibareleri “1 Ocak” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) ve (e) bentleri ve ikinci fıkrasının (a) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.” ifadeleri yer aldı,

9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (3) numaralı alt bendi:

ESKİSİ: 

3) Sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibari ile kırkbeş yaşından gün almamış olmak,

YENİSİ:

3) Sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibari ile kırkbeş yaşından gün almamış olmak,

b) bendinin (4) numaralı alt bendi:

ESKİSİ: 

4) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak,

YENİSİ:

4) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak,

Kamupersoneli.net I ANKARA

Exit mobile version