Emniyet Personeli

PAEM Polis Alımı Yaş Şartında Değişiklik Yapıldı!

17 Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlana detaylara göre;

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre; yaş şartının değiştirildiği belirtildi.

İşte PAEM polis alımıyla alakalı olarak tüm detaylar.

Yapılan değişiklik ise şöyle;

“MADDE 1 – 16/7/2015 tarihli ve 29418 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (3) numaralı alt bendi ile aynı fıkranın (b) bendinin (4) numaralı alt bendinde yer alan “31 Aralık” ibareleri “1 Ocak” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) ve (e) bentleri ve ikinci fıkrasının (a) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.” ifadeleri yer aldı,

9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (3) numaralı alt bendi:

ESKİSİ: 

3) Sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibari ile kırkbeş yaşından gün almamış olmak,

YENİSİ:

3) Sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibari ile kırkbeş yaşından gün almamış olmak,

b) bendinin (4) numaralı alt bendi:

ESKİSİ: 

4) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak,

YENİSİ:

4) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak,

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. evet girebiliyorsunuz. 2018 yılı içerisinde yapılacak olan 10.bin pomem ve 3 bin paem alımına başvuru hakkınız olacak. bende nisan 89 dogumluyum girebiliyoruz. çünki sınavın yapıldıgı yılın 1 ocak'ında 30 dan gün almamıştık 28 yaşındaydık.

  2. Mrb pomem alım ne zamaan olacak benim el bileğimde 5 harfli bir isim dövmesi var girebilirmiyim sıkıntı ysparlarmı bilgisi olan yardımcı olabilirmi

  3. Eski yaş şartıyla şimdiki yaş şartı arasındaki fark ne anlamadım.

  4. 20 mart 1989 doğumluyum nasıl olacak çok karıştı durum kesin başvuru yapabiliyormuyuz?

  5. Arkadaşlar bu Paem için YAŞ düzenlemesi diyor. Pomem için demiyor ama. Pomemde YAŞ ve KPSS NE ZAMAN ESNETİLECEK YA…

  6. 89 lar 28 se 88 lerde 29 olmuyomu yani bizde girebiliyormuyuz anlamadım

  7. Görünen yerlerde dövme li ilan ları almıyorlarmış yeni konuştum bue polisle bende merak ettim sordum öyle dedi

  8. İki farklı yaş şartı var 45 yaş şartı aranan ne, kimler başvuru yapabiliyor 45 yaşından gün almamış şartına

  9. Arkadaşlar herkes bişey diyo doğru olan ne acaba 89'lular giriyor mu giremiyor mu?

  10. Meslek içi komiserlik yaş sınırı 45, meslek dışı Paem 28. Madde de degisiklik kısmı sadece tarih kısmında. Yani artik 01/01/…. şeklinde olacağından bahsediyor. Yaş konusunda tabiki de yapılabilcek en yuksek sınır ne ise o olsun. Zaten khk da devlet memuru personel yaş sınırı 35 dir ama bunu bazı kurumlar uygulamiyor. Kendileri neye gore yapıyor bu sınırlamayı onu da anlamış değiliz.Polislik alımlarında yaş ile personelden alınacak verinin hic alakasi yok. Adam 35'inde de başlasa aynı 25'inde de 20'sinde de. Sonuçta mülakat yapılıyor ve alınacak personel gözlemleyip ona gore karar veriliyor ve daha sonra hastanede sağlık kontrolü dahi yapılıyor.Yani yaş şartı sadece engel teşkil ediyor. Bu mesleği is bulmak için değil gerçekten yapmak istedikleri meslek oldukları için isteyen insanların önünde bi yaş engelini kaldırın.

  11. Arkadaş biz giremediğimiz için yaş düzenlemesi istedik. Şu ama kadar mülakata girenlere yeniden girme hakkı verilmiş oldu. Biz 88 liler 31 aralık müdürü olduk 2 yıldır. Bize düzenleme gelmeyecekse neye yarar yaş düzenlemesi

  12. 85 doğumlular için neden bir düzenleme yapılamıyor.Kamunun bir çok alanına girmekte güçlük çekiyorlar.Lütfen 85 doğumlu olanları da hatırlayın.Üç yıl dan hakları kaybetmiş olmak üzücü.Hayat şartları zor erken yaşta gerceklestiremiyoruz.

  13. Askerliğini yapmış adaylar için 36 yaşından gün almamış olmalı.şartı getirilmeli dır. Bayanlarda yine aynı şart geçerli olmalı.

  14. Ben 1995 liyim aciktan lise son sınıfta biraktim devam edicem polis olmak istiyirun en büyük hedefim nasil bir yol izlemeliyim az cok biliyirum ama bilgili birisi yazarsa sevinirim

  15. Erkek ve bayan eşitliği yaş konusunda neden aynı değil vatan için bizde çalışmak istiyoruz

  16. Syn Bakanım lutfen sesimizi duyun yaş sinirini 35 yapin vatan ve bayrak gönüllüsü genclerimize elinizi uzatin.eminimki bu meslegi gonullu yapacak benim gibi insanlarda vardr mesajlarimizi cevapsiz bırakmayın.

  17. Lisan mezunların yaş sınırı 35 olmalı bu konuda ilgili bakanlınlığın sesimizi duymasını bu konuyu ele almasını arz ederiz.

  18. Daha otuz yasımızı doldurmamıştık ama eski düzenlemeye gore yine basvuramiyorduk paem yas siniri 32 olmali. 1 ocak 88 gibi

  19. Halen disaridan amirmi alinacak daha gecen sene cumhurbaskanimiz dedi artik disaridan alim olmayacak diye ama gorunuyorki degisiklik yok birakin amirligi su an meslekte olanlara disaridan amir alan bi turkiye ile arnavutlukmu kaldi?

  20. Şu yaş sınirını ne olur 35 yapın mağduriyetimizi giderin saygıdeger buyuklerim sesimizi duyun

  21. 07.12.2001 doğumluyum lise son sinifim paem e girebiliyormuyum