Kpss A Memur Alım İlanları

Kişisel Verileri Koruma Kurumu 70 KPSS İle Kamu Personeli Alımı Yapıyor

Kişisel Verileri Koruma Kurumunda Genel İdare Hizmetleri Sınıfında açık bulunan 8. ve 9. derece kadrolarda görev yapmak üzere kamu personeli alımı yapacağını ilan eden kurum bu ilanını DPB aracılığıyla adaylara duyurdu. 

İşte ilan metninde yer alan açık pozisyonlar ve adaylardan talep edilen başvuru koşulları;

35 PERSONEL ALIMI YAPACAK

İlana göre alımlar Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcısı pozisyonunda kamu personeli alımı yapacak. KPSS-A Grubu puan sıralaması esasına göre yapılacak alımlarda toplam 35 kişi alınacak. Alımlar 3 farklı alanda gerçekleştirilecek. İlana dair diğer detaylar şu şekilde,

Uzman Yardımcısı alımı yapılacağı yer aldı. Bu alımların ilki Hukuk grubundan olacak. 15 kişinin alınacağı bu grubun dışında ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat ve İşletme grubundan 10 personel alımı yapılacak. Kurum ayrıca Elektronik, Elektrik Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Bilgisayar Mühendisliği ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği grubundan da 10 Uzman yardımcısı alımı yapacağını açıkladı. 

BAŞVURU KOŞULLARI

DPB’de yayımlanan duyuru ile adaylara ilan edilen alımlar için Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından belirlenen başvuru koşulları şu şekilde; 

Genel Şartlar;

657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak; Türk Vatandaşı olmak, Bu Kanunun 40 ncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak, Bu Kanunun 41 nci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlik durumu itibariyle; Askerlikle ilgisi bulunmamak, Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Kurumların özel kanun veya diğer mevzuatında aranan şartları taşımak.

Özel Şartlar;

2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış ve yukarıda yer alan tabloda belirtilen puan türlerinden asgari 70 puan ve üzerinde puan almış olmak, Son beş yıl içinde YDS’den veya dil yeterliği bakımından bunlara denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan 70 yetmiş veya daha yukarı puan almış olmak. 2018 yılı Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.