Sözleşmeli Öğretmenler Eş Durumu Tayin Hakkı İçin Seslerini Duyurmak İstiyorlar

Sözleşmeli öğretmenlerde bu konuda sosyal medya çalışması yaparak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Kamupersoneli.net olarak sözleşmeli öğretmenlerin bu taleplerini ve aile bütünlüğü konusunda yaşamış oldukları mağduriyetleri tekrar dile getiriyoruz. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN AİLE BÜTÜNLÜĞÜ MAĞDURİYETİ

Yurdun çeşitli şehirlerinden görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin tayin hakları bulunmuyor. Bu durum hem aile bütünlüğü konusunda öğretmenlerin büyük mağduriyetler yaşamasına neden oluyor hemde öğretmenlerin eşlerinden ve çocuklarından ayrı kalmalarına neden oluyor. 

Sözleşmeli öğretmenlerin yaşamış oldukları bu mağduriyetleri sitemiz yazarlarından olan Eğitimci Yazar Rıza Ceylan kaleme almış olduğu yazısında dile getirmiş ve bu konuda öğretmenlerin yaşamış oldukları mağduriyetlerin giderilmesi konusunda talepte bulunmuştu. Söz konusu yazımızda sözleşmeli ve kadrolu öğretmen şeklinde ortaya çıkan ikilemin kurum içi çalışma barışını bozucu etki oluşturduğuna dikkat çekerek öğretmen performansında azalmaya neden olduğunu vurgulamıştık. 

Sözleşmeli öğretmenlerde eş durumu tayin hakkının olmamasının, öğretmenlerin 6 yıl boyunca, aile bütünlüğünü bozarak eş ve çocuklarından ayrı kalmalarına neden olduğunu ifade etmiştik. Sözleşmeli öğretmenlerde bu mağduriyetlerin giderilmesi için sosyal medya çalışması başlattılar. Kamupersoneli.net olarak sözleşmeli öğretmenlerin yaşamış oldukları bu mağduriyetlerin en kısa sürede giderilmesini temenni ediyor ve ilgili düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz. 

Exit mobile version