ÖSYM'nin DGS'de 0.5 Puan Şartından Dolayı Binlerce Adayın Puanı Hesaplanmadı

ÖSYM yayımladığı bir duyuru ile 21 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen 2018 DGS sonuçlarının açıklandığını ilan etti. Sonuçların açıklandığının duyurulmasından sonra binlerce aday sınav sonuçlarına ulaştı. Ancak 0.5 kuralı nedeniyle de çok sayıda öğrencinin puanları hesaplanmadı. 

ÖSYM DGS’DE 0.5 PUAN ŞARTINI KALDIRMADI

ÖSYM DGS sınav kılavuzunda yer alan şartlara göre 2018 DGS’de 0.5 puan şartı uygulandı. Bu şarta göre sınava giren her adayın sınav puanlarının hesaplanması için sözel ve sayısal alanlardan en az 0.5 ham puan almış olması gerekiyor. DGS başvuru kılavuzunun 38 sayfalık Genel Bilgiler bölümünün 19. sayfasında iki cümle olarak belirtilen ayrıntı pek çok aday tarafından görülmedi. 

2018 DGS’ye giren adaylar bu kuralın yeterince duyurulmadığını savundular. ÖSYM’nin bu kuralı yeterince duyurmadığını vurgulayan binlerce öğrenci bu kuralın bu yıl uygulanmamasını talep etmişti. 

ÖSYM adaylar tarafından yapılan talepleri dikkate almadı ve 0.5 puan şartına takılan adayların puanlarını hesaplamadı. Bu konuda sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunan 8.5 puan şartı mağduru adaylar ise seslerini duyurmaya çalıştılar. 

ADAYLAR SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTILAR

2018 DGS sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından ise binlerce aday sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundular. Sınav sonuçlarının ekran görüntülerini paylaşan adaylar tek bir bölümden çok yüksek oranda doğru yapmış olmalarına rağmen diğer bölümden soru çözmedikleri için puanları hesaplanmadı. Puanları hesaplanmayan adaylar ise tercihlerde bulunamayacak ve 2019 DGS’yi bekleyecekler. 

Exit mobile version