Dgs

ÖSYM, 2018 DGS Sonuçlarını Ne Zaman Açıklayacak?

Üniversitelerin iki yıllık programlarından mezun olmuş veya olacak adaylardan eğitimlerine lisans programlarında devam etmek isteyenler ÖSYM tarafından düzenlenen 2018 Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) katılmışlardı. 

21 Temmuz tarihinde yurt genelinde gerçekleştirilen sınava çok sayıda öğrenci katılmıştı. 2018 DGS’ye giren adaylar sonuçların açıklanmasını bekliyorlar. Peki ÖSYM, 2018 DGS sonuçlarını ne zaman açıklayacak? İşte detaylar;

2018 DİKEY GEÇİŞ SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Önlisans programlarından mezun adaylar eğitimlerine lisans programlarında devam etmek maksadıyla, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından tüm Türkiye’de düzenlenen 2018 Dİkey Geçiş Sınavına katıldılar. Sözel ve sayısal alanlarda sorulan sorulara yanıt veren adaylar, artık sonuçların açıklanmasını bekliyorlar. Ancak adayların merak ettikleri bir diğer bir konuda 0.5 ham puan konusu oldu. 

ÖSYM tarafından yayımlanan DGS Sınav Kılavuzunda konuya dair DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A’da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.” açıklaması yapıldı. Ancak bazı adaylar bu koşulun kalkması talebinde bulundular, ÖSYM ise konuya dair herhangi bir açıklama yapılmadı. 

ÖSYM SINAV TAKVİMİNE GÖRE SONUÇLAR 16 AĞUSTOS’TA AÇIKLANACAK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yıl içinde açıklanan sınav takvimi erken seçim kararının alınmasının ardından değişmişti. ÖSYM tarafından daha sonra açıklanan sınav takvimine göre 2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 16 Ağustos tarihinde açıklanacak. ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden açıklanacak sonuçları Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza anlık olarak aktaracağız.

Kamupersoneli.net – ANKARA