Emniyet Personeli

Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya: 15 Bin 500 Yeni Polis Alımı Yapılacak

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, 2018 Polis Amirleri Eğitim Merkezi Müdürlüğü 3. Dönem Mezuniyet Töreni kapsamında yapmış olduğu konuşmasında polis alımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Celal Uzunkaya yapmış olduğu açıklamasında 15 bin 500 yeni polis alımı olacağını ve bu alımların 3 bin 500’ünün komiser yardımcılığı pozisyonuna yapılacağını açıkladı.

15 BİB 500 YENİ POLİS ALIMI YAPILACAK

Ankara’da Akademisi Başkanlığının Gölbaşı Kampüsü’nde, 2018 Polis Amirleri Eğitim Merkezi Müdürlüğü 3. Dönem Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Tören kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya bir konuşma yaptılar. 

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya yapmış olduğu konuşmasında polis alımlarına dair çok önemli bilgiler verdi. Celal Uzunkaya polis alımlarına ilişkin konuşmasında 2018 yılı içinde 15 bin 500 polis alımı yapılacağını açıklandı. Bu alımların 3 bininin ise Komiser Yardımcısı pozisyonuna yapılacağını duyurdu. 

2018 Polis Amirleri Eğitim Merkezi Müdürlüğü 3. Dönem Mezuniyet Töreni’nde yapmış olduğu konuşmasında geçmiş dönemlerde yapılan polis alımlarına ilişkin de bilgiler veren Cafer Uzunkaya son dört yıl içerisinde 10 bin 362 amir, 64 bin 731 memur yetiştiren Polis Akademisi Başkanlığının, bugün de 9 aylık bir eğitim sürecinin sonunda polislik mesleğinin gerektirdiği donanıma, bilgiye ve yeterliliğe sahip bin 836’sı erkek 193’ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 29 komiser yardımcısı adayının mezun olduğunu duyurdu. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya söz konusu alımlara dair ayrıca bu yıl aralık ayı itibarıyla 10 bin 649 polis memurunun Polis Meslek Eğitim Merkezlerinden mezun olarak teşkilata kazandırılacağını söyledi. 

Kamupersoneli.net – Özel Haber

Bir Yorum

  1. Yeter artik meslek bilmez disaridan aldiginiz fiyocu yada kpss ile komiserleriniz bitmediler gitti artik meslekten alin meslek disindan kimsenin hakki degil rutbe almak dunyada bir ornegi yok artik meslekten liyakata basarisina gore alin

  2. Allah razi olsun binlerce kez.Lakin,ufacik koldaki izden insan elemelerinde ben uzuntulerimi belirtmek isterim.Herhangi bir esgal belirlememesine ragmen mulakatlarda elemelerine uzuntulerimi tekrardan belirtmek isterim.Halbuki,bizler bu vatan icin yeri geldi topalimiz,yaslimiz,ihtiyarimiz mucadele etti.Yani,herhangi bir savas esnasinda kola bacaga mi bakacaklar?Etmeyin kurban olayim…Biz bu vatana sevdali insanlariz koldaki ufak tefek izleri gormemezlikten gelin.Bu meslek vatan sevdalilarin meslegi.

  3. Keske bu 10 binlik polis aliminda lise mezunlarinada konteyjan acilsa

  4. Lisans mezunları için ilk olabilir bu uygulama en azından bir hak tanınabilir, lütfen yaş şartı 32 neden olmasınki,

  5. 4 gözle bekliyoruzda alımları kpss puanı düşmedikçe alım yapılmasının ne anlamı var hep aynı adamlar başvuruyo

  6. Ön lisans mezunları neden 70 puan dan aşağı çekilmiyor 60 a düşürülebilir çok önlisans mezunu faydalanir

  7. Bu lise mezunu polis alımları ne oldu 31 temmuzda bekli olucaktı belli oldu mu

  8. kpss şartsız pöh alımını bekliyoruz bu konu hakkında bilgisi olan varmı

  9. yaş sınırı 30 ile 35 olsun kpps en çok 60 olsun önlisas ve lisanslar gibi..kpss aynı olsun pöh pomem..vb..inşAllah bakanımız burdan sesimizi duyar

  10. Bayanlarda da yaş kalksın zaten kendine güvenmeyen gelmez gelenleride görünüşte saglıkta iyi degılse mülakatta elersiniz zaten onca yıl feto dan hakkımızı alamadık yıllar geçti bizmi suçluyuz??

  11. Yaş sorunu kalksın artık boyu da biraz esnetmeleri gerek yarım santimden eleniyoruz ya

  12. Lise mezunlarından önce onlisans mezunlarını düşünmeleri gerekiyor bence insanlar MYO okumak icin cok zor şartlar altinda yuksek miktarda meblağlar ödüyorlar. Yaş şartı da düşmedi lazım mantıken 65 yaşında emekli olacaksan 25 senelik sigortalı olman gerekiyorsada normal şartlar altında 40 yaşına kadar almaları gerekiyo ama biz 35 e razıyız