Bakan Ziya Selçuk'tan 20 Bin Öğretmen Ataması Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ek atama açıklamalarının ardından öğretmen adayları öğretmen atama takvimini merakla beklemeye başladılar. 

20 ek öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Bu konu hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çeşitli açıklamalarda bulundu. Tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz..

BAKAN SELÇUK’TAN ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI

Bakan Selçuk 20 öğretmen ataması ile ilgili olarak, “Şu andaki yazılı metin, Ömer Dinçer’in Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili, ‘Diğer alanlarda iki yıl, öğretmenlikte bir yıl geçerlidir’ diye bir yönetmelik değişikliği var. Cari mevzuat bir yıl gösteriyor. Bu arada bununla ilgili bir kanun çıkması gerekiyor. Yani ben şu anda haftaya alamıyorum. Ne bileyim, ağustosun sonunda, eylülün başında alamıyorum. Meclis’in açılması gerekiyor. Dolayısıyla takvim bununla ilgili bir şey. Tasarrufun son derece önemli olduğu bir dönemde bu, Cumhurbaşkanımızın bir hediyesidir öğretmenlere. Tamam ben çok ısrar ettim, istirham ettim ama o tasarruf atmosferinde bence gerçekten hediye. Şükran borçluyum. Çünkü bu çocuklar çok sıkıldılar, çok sıkıntılılar.” ifadelerini kullandı. 

100 BİN CİVARINDA ATAMA TALEBİ VAR

Toplamda 560 bin kadar öğretmen adayının olduğunu vurgulayan Bakan Selçuk, hepsinin talepkar olmadığını kendisinin tahmini olarak 100 bin civarında talep olduğunu ve Türkiye’nin 4- 5 senede döndürebilecek bir pozisyonda olduğunu ifade etti.

Ayrıca Bakan Selçuk açıklamalarının devamında “bütün bu meslek liselerini ara kademede yöneltebildiğimiz bir durumda, yukarı çıkan öğrenci sayısını azalttığımızda ortaöğretimde çok ciddi bir dönüşüm gelecek. Onun birtakım doğurganları olacak. Onlarla birlikte bütünsel düşündüğümüzde bizim bu gençlere başka çözümler önermemiz lazım. Sadece öğretmenliğin kapısında bekleyerek olmaz. Daha yaratıcı çözümler üretmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version