Ücretli Öğretmenlerin Yetiştirme Kursu Ek Ders Ücretleri Yüzde 100 Artırımlı Ödenecek!

Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından yapılan basın duyurusuna göre;

Türk Eğitim Sen tarafından açılan dava neticesinde ücretli öğretmenlerin yetiştirme kursu ek ders ücretlerinin yüzde 100 artırımlı olarak ödeneceği belirtildi.

Bu konuyla alakalı olarak Türk Eğitim Sen internet sitesi üzerinden yayımlanan açıklamada ise;

Destekleme ile yetiştirme kurslarında gerçekleştirilen düzenlemeler kapsamında kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretlerinin yüzde 100 artırımlı olarak ödenirken ücretli öğretmenler bu kapsam dışında tutulmakta ve kurslarda görev alan ücretli öğretmenlere bu zaman kadar normal ek ders ücreti ödemesi yapılmıştır.

Öğretmenler arasında yapılan bu adaletsizliğin giderilmesi adına açtığımız davada Ankara 6.İdare Mahkemesi davayı reddetmişti. Ancak red kararı sendikamız tarafından istinaf mahkemesine götürülerek itiraz edilmişti.

Bu konuyla alakalı olarak yaptığımız itiraz sonucunda; Ankara Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi itirazımızı haklı bularak yerel mahkeme kararını kaldırmış ve dava konusu işlemi iptal etmiştir. Mahkemenin iptal edilmesi kararı kapsamında ücretli öğretmenlere de destekleme ve yetiştirme kursu ek ders ücretleri yüzde 100 artırımlı olarak ödenecektir…

Exit mobile version