Kpss

Önlisans 2018 KPSS Başvuru ve Sınav Tarihleri Ne Zaman?

Yüzbinlerce memur adayı 2018 yılında ÖSYM tarafından düzenlenecek KPSS’ye girecekler. Bu kapsamda farklı eğitim seviyelerinden mezun adayların gireceği KPSS’ye dair tüm bilinmesi gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz. 

Bu kapsamda bu haberimizde siz okuyucularımıza 2018 yılında KPSS’ye girecek olan önlisans mezunu adayların başvuru ve sınav tarihlerine dair detayları aktarıyoruz. İşte 2018 önlisans KPSS’ye dair bilinmesi gereken ayrıntılar. 

2018 ÖNLİSANS KPSS’YE DAİR BİLİNMESİ GEREKEN DETAYLAR

2018 yılında Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren programlarından mezun olmuş veya mezun olacak adayların gireceği 2018 önlisans KPSS’ye başvurular Ağustos ayının sonunda başlayacak. Önlisans mezunu adaylar başvurularını 28 Ağustos tarihinden itibaren yapmaya başlayacaklar. ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre ise adayların başvurularını yapmaları için 15 günlük bir süre bulunuyor. 

Buna göre önlisans programlarından mezun olmuş veya olacak adaylar başvurularını 12 Eylül tarine kadar yapabilecekler. Adaylar başvurularını Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Aday İşlemleri Sistemi üzerinden elektronik olarak yapacaklar. Burada yer alan bilgilerinde güncelleme gereken adaylar ise başvurularını ÖSYM Merkezleri aracılığıyla gerçekleştirecekler. 

2018 Önlisans KPSS Ne Zaman Yapılacak?

Önlisans programlarından mezun olmuş adaylar belirtilen tarihler arasında başvurularını yaptıktan sonra sınav tarihini beklemeye başlayacaklar. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan sınav takvimine göre ise 2018 Önlisans KPSS ise 4 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek. ÖSYM önlisans KPSS sonuçlarının açıklanma tarihini ise 29 Kasım olarak ilan etti. 

Kamupersoneli.net – ANKARA