Adaylar PÖH ve POMEM Alımlarında Yaşın 32 Olmasını İstiyor

Binlerce aday tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından POMEM ve PÖH alımları bekleniyor. PÖH ve POMEM alımları hakkında ilanları sabırsızlıkla bekleyen adaylar yaş şartının 32 olmasını talep ediyor.

1 OCAK ESAS ALINACAK

Özel Harekat Polisi alımları hakkında seçimden önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yapmıştı. Bakan Soylu söz konusu açıklamalarında yaş şartı hakkında düzenleme yapacaklarını ve 1 Ocak’ı esas alacaklarını vurgulamıştı. 

KADIN PÖH ALIMI DA YAPILACAK

Açıklamalarında “10 bin kişi için 280 bin kişi başvurdu. Yaş 28 idi. Biz 30 yaptık. Yaş olarak 1 Ocak’ı esas alacağız” ifadelerine yer veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kadın Polis Özel Harekat alımının yapılacağını da belirtmişti.

32 YAŞ AŞRTI TALEP EDİLİYOR

Bakan Soylu’nun açıklamalarının ardından adaylar yaş şartının 32 olması için çeşitli paylaşımlar yaptılar. Adaylar POMEM ve PÖH alımlarındaki yaş şartının “1 Ocak Esas Alınarak 32 Yaşını Doldurmamış Olmak” şeklinde olmasını talep ediyorlar.

Adayların talepleri ise şu şekilde;

“Polis adayları, POMEM, PAEM ve PÖH alım şartlarında bulunana yaş ibaresinin engeline takılmaktadır. Yaş ibaresi 1.1.1986 ve sonrası doğanlar olup, ek olarak 32 yaşını tamamlamamış şeklinde düzenlediği takdirde 50 bin genç sınava girme hakkı bulacaktır.”

ADAYLARIN PAYLAŞIMLARI

Konu ile ilgili olarak adayların talepleri kapsamındaki paylaşımlar şöyle oldu:

– 32 yaş olsun, 23.dönem POMEM alımına girebilmek istiyoruz!!

– POMEM, PÖH, PAEM Alımlarında sadece 1 Ocak değişikliği yaş mağdurları için yeterli değil sizden talebimiz 1 Ocak itibariyle 32 yaşını doldurmamış olarak düzenlenmesidir. Olumlu bir cevap bekliyoruz. 

– POMEM, PAEM, PÖH “1 Ocak Esas Alınarak 32 Yaşını Doldurmamış Olmak” olarak düzenleme yapmanızı bekliyoruz.

Exit mobile version