Emniyet Personeli

Adaylar PÖH ve POMEM Alımlarında Yaşın 32 Olmasını İstiyor

Binlerce aday tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından POMEM ve PÖH alımları bekleniyor. PÖH ve POMEM alımları hakkında ilanları sabırsızlıkla bekleyen adaylar yaş şartının 32 olmasını talep ediyor.

1 OCAK ESAS ALINACAK

Özel Harekat Polisi alımları hakkında seçimden önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yapmıştı. Bakan Soylu söz konusu açıklamalarında yaş şartı hakkında düzenleme yapacaklarını ve 1 Ocak’ı esas alacaklarını vurgulamıştı. 

KADIN PÖH ALIMI DA YAPILACAK

Açıklamalarında “10 bin kişi için 280 bin kişi başvurdu. Yaş 28 idi. Biz 30 yaptık. Yaş olarak 1 Ocak’ı esas alacağız” ifadelerine yer veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kadın Polis Özel Harekat alımının yapılacağını da belirtmişti.

32 YAŞ AŞRTI TALEP EDİLİYOR

Bakan Soylu’nun açıklamalarının ardından adaylar yaş şartının 32 olması için çeşitli paylaşımlar yaptılar. Adaylar POMEM ve PÖH alımlarındaki yaş şartının “1 Ocak Esas Alınarak 32 Yaşını Doldurmamış Olmak” şeklinde olmasını talep ediyorlar.

Adayların talepleri ise şu şekilde;

“Polis adayları, POMEM, PAEM ve PÖH alım şartlarında bulunana yaş ibaresinin engeline takılmaktadır. Yaş ibaresi 1.1.1986 ve sonrası doğanlar olup, ek olarak 32 yaşını tamamlamamış şeklinde düzenlediği takdirde 50 bin genç sınava girme hakkı bulacaktır.”

ADAYLARIN PAYLAŞIMLARI

Konu ile ilgili olarak adayların talepleri kapsamındaki paylaşımlar şöyle oldu:

– 32 yaş olsun, 23.dönem POMEM alımına girebilmek istiyoruz!!

– POMEM, PÖH, PAEM Alımlarında sadece 1 Ocak değişikliği yaş mağdurları için yeterli değil sizden talebimiz 1 Ocak itibariyle 32 yaşını doldurmamış olarak düzenlenmesidir. Olumlu bir cevap bekliyoruz. 

– POMEM, PAEM, PÖH “1 Ocak Esas Alınarak 32 Yaşını Doldurmamış Olmak” olarak düzenleme yapmanızı bekliyoruz.

Bir Yorum

  1. Aynen yaş 32 olsun ilkokul mezunu olsun kpss olmasın ne saçma istekleri var bu adayların

  2. YAŞ KONUSUNDA. DAHA ÖNEMLİ KONULAR VAR KPSS ŞARTI OLMASIN 19. Dönem kurallara geçsin sürekli yaş haberi yapıyosunyx

  3. 32 imkansız 30 bile olmayacak göründe bakın en fazla 31 aralık ibaresi 1 ocak olur 23.dönemde baska birsey degismez.

  4. Kesinlikle yükseltilmeli 35 olması ideal şartlar esnetilsin insanların önü açılsın hep bir zorluk çıkartılıyor

  5. Bu gurur verici fedakar mesleğin ismini yazarken dahi beni ağlatan fedakar meslegin PÖH VE POMEM in yaş sınırının 32 olmasını saygıdeğer büyüklerimden canıyürekten ricalarımı arz eder saygılarımı sunarım..ülkemin huzurunu temsil edecek o kıymetli paha biçilmez üniformayı hakkıyla taşıyabilmenin nasibim olması en büyük duamdır

  6. Bu gurur verici fedakar mesleğin ismini yazarken dahi beni ağlatan fedakar meslegin PÖH VE POMEM in yaş sınırının 32 olmasını saygıdeğer büyüklerimden canıyürekten ricalarımı arz eder saygılarımı sunarım..ülkemin huzurunu temsil edecek o kıymetli paha biçilmez üniformayı hakkıyla taşıyabilmenin nasibim olması en büyük duamdır

  7. lütfen önli̇sans kpss baraj puanı da lisanstaki gibi 60 olsun. tolerans istiyoruz.

  8. Boy164 yaşta 35 olmalı lisans alimlarinda kontenjan tamdolmuyor çünkü

  9. Yaş 35 olmalı, 32 nedir Allah aşkına? Bende vatanımı korumak istiyorum, bende siper alıp gerekirse canımı orada bırakmak istiyorum. Alimlarda yaş kısmı adil değil… 27 olup kosamayan insan var 35 olup dağ taş demeden geçen giden var!

  10. lütfen artık esnetilsin şu yaş yav. bekliyoruz bekliyoruz sabır sabır. hayaller ölüyor duyan yok

  11. Bu olumsuz yorumlari anlamıyorum poh isteyen herkesin hayalidir eğer durumu elverirse 35 yaşındaki insanida alabilirler ama görüyorum ki bu olumsuz yorum yapanlar rekabetten korkan insanlar ve kamupersoneli sitesini bu girisiminden dolayi tebrik ederim.

  12. öncelikle vatanıma milletime dinime lâyık olamazsam da yine de buna liyâkât içerisinde olan bir vatan din sevdalısı olarak özellikle bu kritik dönemde özel harekât için 33yaşına kadar alımların yapılması lazım düşüncesindeyim. Yaşım 28 ve olan kriterlere uyuyorum ama bi sporcu olarak 33e kadar bedenden verim alırız ve ruhsal olarak da eğitim olarak da kanısındayım. ‘34yaşından gün almamak şartıyla’ ibâresi biz vatan sever özel harekât âşkıyla yanıp tutuşan gençlere en büyük (hem bu dünyada hem de diğer dünyada) hediyedir. Biliyorum çok açığımız var ve temiz dürüst doğru gençlere ihtiyacımız var olduğundan lütfen sağlam ve sıfırdan ailesi çevresi düzgün olan biz gençlere yol açın yer verin sizden ricam başta Sn.Başkanımız REİSİMİZ olmak üzre tüm yetkili ve bürokratlara istirhâm ediyorum.. SAYGILARIMLA…

  13. Sayın cumhurbaşkanım sizi seviyoruz ve derdimi size snlatmak istedim oğlum açıkta kaldı ve kayıtalanındaki okula yerleşemedi ysni adrese dayalı yerleşme dediler 5tane seçenek sundular ama yine yerleşemedi seçenek sunan sistem kendi sunduğu seçeneği onaylamıyor ben bşr anneyim saygılarımla