Memur Sen Başkanı Yalçın'dan 5 Bin Öğretmen Alımına Dair Prim Şartı Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 5 bin öğretmen alımına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. 

Ali Yalçın yapmış olduğu açıklamalarında 5 bin öğretmen alımının ücretli öğretmenler arasından gerçekleştirileceğini ve bu alımlarda talep edilen prim şartının bazı mağduriyetlere yol açabileceğini belirtti.

MEMUR SEN BAŞKANI ALİ YALÇIN’DAN PRİM ŞARTI AÇIKLAMASI

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımında, ücretli öğretmenler arasından alınacak 5 bin sözleşmeli öğretmen için 540 prim şartı bulunduğunu ve prim günü şartının da bazı hukuki sıkıntılara yol açabileceğini bildirdi. 

Bu konuda yaptığı açıklamalarında hesaplamaların şehirden şehire farklılık gösterdiğini ifade eden Ali Yalçın bu farklılık nedeniyle bazı adayların mülakat hakkı kazanamadığını vurguladı. İşte o açıklamalar;

Ali Yalçın Tarafından Yapılan Paylaşımlar

MEB’in ücretli öğretmenler arasından alacağı 5 bin öğretmen atama takvimi ve mülakat süreci başlamıştır. Yasada belirtilen 540 sigorta prim günü hesaplanmasından kaynaklanan sorun, atama sürecinin iptalini doğuracak hukuki sonuçlar doğurabilir.

Sosyal güvenlik mevzuatının illerce farklı yorumlanması sonucu ücretli öğretmenlerin primleri bazı illerde 30,bazılarında 16 gün üzerinden hesaplandı. Bu nedenle sözleşmeliliğe atanma sürecinde 540 gün prim ödeme şartını taşımadığı iddia edilen adaylara mülakat hakkı tanınmadı

Bakanlık,ücretli öğretmenlerin iradelerinin dışında idarenin mevzuatı farklı uygulamasından kaynaklı bu mağduriyetleri gidermesi gerekiyor. Adaletin tesisi için tüm ücretli öğretmenlerin aylık prim gün sayılarının 30 gün üzerinden hesaplanması uygun olacaktır.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version