Öğretmen

20 Bin Öğretmen Ataması Yapılmayacak Mı? Hamza Aydoğdu Paylaşımı Sildi

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu kendisine ait Twitter hesabından bir paylaşımda bulunmuş ve yeni 20 bin atama hayırlı olsun, demişti. 

Yeni öğretmen ataması yapılacağı şeklinde algılanan bu paylaşım daha sonra Hamza Aydoğdu tarafından kaldırıldı. Peki öğretmen ataması yapılmayacak mı? İşte detaylar,

EK ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMAYACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 günlük eylem planı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın atacağı adımlara ilişkinde bilgiler verilmişti 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kapsamda yapmış olduğu açıklamasında, ”Eğitim öğretimin içeriği konusunda arzu ettiğimiz yere gelemediğimizi biliyorum. Tüm okullarımızda tam gün eğitim öğretim gören öğrenci sayısını yüzde 68’den yüzde 71’e yükseltiyoruz. Ülke genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen daha atıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Öğretmen atamasına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan bu açıklamanın ardından ise Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu öğretmen atamasına ilişkin bir paylaşımda bulunmuş ve ”Yeni 20 bin öğretmen ataması hayırlı olsun…” ifadelerini kullanmıştı.

Hamza Aydoğdu tarafından yapılan bu paylaşım ek 20 bin atama olarak algılanmıştı. Sosyal Medya üzerinde binlerce paylaşım ve beğeni alan paylaşım daha sonra kaldırıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu tarafından bu paylaşımın kaldırılmasının ek atama yapılmayacağı şeklinde yorumlandı. Kamupersoneli.net olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öğretmen alımlarına ilişkin açıklamasının ardından bu durumun yeni öğretmen alımı olarak algılanmaması gerektiğini ve kastedilen 20 bin öğretmen alımının geçtiğimiz günlerde mülakat sonuçları açıklanan alımlar olduğunu vurgulamıştık. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum