Kpss

2018 KPSS Lise Geç Başvuruları Başladı

Ortaöğretim mezunu adayların KPSS başvuruları geçtiğimiz haftalarda Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından alınmıştı. ÖSYM sınav takvimine göre KPSS lise geç başvuruları da bugün alınacak. Peki başvurular nasıl yapılacak? Konu ile ilgili olarak tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Lise mezunu adayların katılacağı 2018 Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı başvurularını açıklanan zaman içinde yapamayan adaylar ÖSYM tarafından bir günlük geç başvuru hakkından yararlanabilecek ve başvurularını yapacaklar. 

GEÇ BAŞVURULAR ALINIYOR

KPSS lise geç başvurusu yapacak olan adaylar adaylar, geç başvuru gününde sınava başvurularını yapabileceklerdir. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, geç başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenmelidir.

Bankalardan ücret ödemesi yapılmamaktadır, adaylar başvuru ücreti olarak 90 TL yatıracaklardır. Bunun ardından adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak geç başvurularını gerçekleştireceklerdir. 

Adayların başvurularını yapabilmeleri için ise geçerli fotoğrafı ve bilgilerinin güncel durumda olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Böyle başvuru yapan adaylar başvuru hizmeti ücreti ödeyeceklerdir.