2018 Lise (Ortaöğretim) KPSS Geç Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Ortaöğretim mezunu adayların KPSS başvuruları geçtiğimiz haftalarda alınmıştı. ÖSYM sınav takvimine göre lise mezunu adaylar başvurularını 3 Temmuz ile 19 Temmuz tarihleri arasında yaptılar. Ancak söz konusu tarihler arasında başvurularını yapamayan adaylara ÖSYM bir gün geç başvuru hakkı tanıyacak. 

Peki adaylar 2018 lise KPSS geç başvuru hakkından ne zaman yararlanacaklar? İşte detaylar;

LİSE KPSS GEÇ BAŞVURULARI 1 AĞUSTOS TARİHİNDE

Lise mezunu adayların katılacağı 2018 Ortaöğretim  Kamu Personeli Seçme Sınavı başvurularını açıklanan zaman içinde yapamayan adaylar ÖSYM tarafından bir günlük geç başvuru hakkından yararlanabilecek ve başvurularını yapacaklar. 

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre ise lise mezunu KPSS adayları başvurularını 1 Ağustos tarihinde yapacaklar. 018-KPSS Ortaöğretim sınavı geç başvuruları 1 Ağustos saat 23.59’da sona erecek. Bu saatten önce adayların başvuru ücretini ve diğer işlemleri tamamlayarak başvurularını yapacaklar. ÖSYM geç başvuru ücreti olarak ise adaylardan 90 TL sınav ücreti alacak. 

Sınav ücretini yatıran adaylar daha sonra ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvurularını yapacaklar. Adayların başvurularını yapabilmeleri için ise geçerli fotoğrafı ve bilgilerinin güncel olması gerekiyor. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Adaylar, başvuru merkezinden yapacakları başvuruda başvuru hizmeti ücreti ödeyeceklerdir.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version