Askeri Personel Alım İlanları

Jandarma Genel Komutanlığı 2375 Uzman Erbaş Başvuruları Sona Eriyor

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alım ilanı başvuruları için süreç sona eriyor. Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımlanan ilan ile adaylara duyurulan Uzman Erbaş alımına dair bilinmesi gerekenleri sizlere haberimizde hatırlatıyoruz. 

Jandarma Genel Komutanlığı, Uzman Erbaş alım ilanına dair bilinmesi gerekenler;

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIM İLANI DETAYLARI

DPB’de yayımlanan başvuru kılavuzuna göre, 1.997’si Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS), 333„ü Lojistik, 15‟i Bot Serdümeni ve 30‟u DalıĢ Amiri branşlarında olmak üzere toplam 2.375 Sözleşmeli Uzman Erbaş (erkek) alımı yapılacağı ilan edildi. 

Peki söz konusu uzman erbaş alım ilanı için adaylardan hangi koşulları sağlamaları isteniyor? İşte detaylar;

UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan Uzman Erbaş alımı için tüm adayların haiz olmaları gereken genel koşullar ve yukarıda yer alan branşlar için ayrı ayrı belirlenen öze koşullar bulunuyor. Başvuru kılavuzunda yer alan başvuru koşulları;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, Lojistik branşı sözleşmeli uzman erbaş için en az ortaokul/ilköğretim (8 Yıllık), diğer branşlar (MEBS, bot serdümeni ve dalış amiri) için en az lise/ortaöğretim ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak, Nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak “Uzman Erbaş Olur ” kayıtlı sağlık raporu almış olmak, En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak. Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak.

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alım ilanı ön başvuruları için süreç 30 Temmuz’da sona erecek. İlana başvuruda bulunacak adaylar bu tarihten önce başvurularını elektronik ortamda yapmaları gerekiyor. İlana başvuru yapacak adaylara Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan uyarılar ve diğer özel koşullara ulaşmak için ilan metnini görüntüleyebilirsiniz. 

 

Bir Yorum

  1. Başvuramadım ona yanarım yine sivilde sürünmeye devam beceremedim başvurmayı sağlık olsun.

  2. Ben basvurmak istiyorum ama basvuru formu linkini acıyorum acılmıyo bugün mü son aksam 17,00 de bitiyor Bi yardım edin de basvurumu yapıyım

  3. Devlet memurluğunun yaşı 35 iken,bu ve buna benzer başvuruların yaşı 35 değil ya gerçekten çelişkili ve adaletsiz bir durum.

  4. merhabalar ben uzman erbaş başvurusunda bulunacağım. jandarma genel komutanlığı sayfasına girdim başvura yapacağım yeri göremedim yardımcı olur musunuz