Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 60 KPSS Puanıyla Muvazzaf Subay Alımı Yapıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yayımladığı bir ilan ile Deniz Sınıfı Subay olarak istihdam edilmek üzere Muvazzaf Subay alımı yapacak. 

Devlet Personel Başkanlığı’nda yayımlanan söz konusu alım ilanına dair tüm bilinmesi gerekenleri siz okuyucularımıza aktarıyoruz. İşte bilinmesi gerekenler hususlar ve kimlerin başvuru yapabileceğine dair esaslar;

DENİZ SINIFI MUVAZZAF SUBAY ALIM İLANI

İlana başvuru yapacak adayların taşımaları gereken koşullara ilişkin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamalar şu şekilde, 

İlana erkek adaylar başvuru yapabilecek. Adayların Türk vatandaşı olması ve yaş şartını sağlaması gerekiyor. Yaş şartı ile ilgili yapılan açıklamada, ”01 Ocak 2018 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; ) Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1991 ve daha sonraki doğumlular), Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1986 ve daha sonraki doğumlular),” ifadeleri yer aldı. 

Ayrıca ilana başvuru yapacak adayların başvuru kılavuzunda yer alan üniversite lisans programlarından mezun olmaları gerekiyor. KPSS şartı için yer alan madde detayları ise şöyle; ”2017 veya 2018 yılları Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda “KPSSP3 Lisans Puanı (her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas alınacaktır)” 60 ve üzerinde olanlar, (2016 Yılı KPSS Puanı kabul edilmeyecektir).”

Deniz Sınıfı Muvazzaf Subay alım ilanına ayrıca askerlikle bağlantısı olan adaylardan; Kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar, Askerlik hizmeti devam etmekte olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler, Askerlik hizmetinden terhis olanlar (Hakkında “yedek subay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar.) ve Herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmet sorumluluğu olmayan ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt edenler başvurabilecektir.

BAŞVURU SÜRECİ

DPB’de yer alan ilana başvuru süreci devam etmekte olup ilana başvuru yapacak adaylar başvurularını 10 Ağustos 2018 (saat 23.59’a kadar) kadar yapacaklardır. Ön başvurular Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Personel Temin sayfası üzerinden elektronik ortamda yapılacak. Bu konuda yapılan uyarı açıklamasında şahsen, posta yoluyla veya dilekçe ile yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği duyuruldu. 

Exit mobile version