Emniyet Personeli

7 Bin Bekçi Alımı Yazılı Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Polis Akademisi Başkanlığı 7 bin bekçi alımı için ilana çıkmıştı. Yayımlanan ilana yapılan başvuruların sonuçları açıklanmıştı.

Sonuçların açıklanmasıyla beraber adaylar sınavların ne zaman yapılacağını araştırmaya başladılar.

Peki sınavlar ne zaman yapılacak? Sınavda hangi sorular soruluyor? İşte ilana yönelik olarak merak edilen tüm detaylar kamupersoneli.net’te…

7 BİN BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

7 Bin bekçi alımı için gerçekleştirilecek olan süreç, yazılı ve fiziki mülakatlarla beraber devame decek.

Söz konusu yazılı sınav giriş yerlerinin 23 Temmuz 2018 tarihinde açıklanması beklenmekteydi. Ancak sınav giriş yerleri hala açıklanmadı. Adaylar bu konuda arayışlarına devam ederken sınav giriş yerlerinin en kısa zamanda POMEM tarafından yayımlanacağı bekleniyor.

YAZILI SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

7 bin bekçi alımında adaylara çoktan seçmeli test olarak beş şıklı sorular sorulacak. Ayrıca her bir soru için puan 1 değer olarak kaydolacak.

Yanlışlar doğruyu götürmeyecek ve yazılı sınavda 100 puan üzeirnden en az 50 alanlar başarılı olarak kabul edilecek.

Yazılı sınavda adaylara soru olarak; “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” soruları sorulacak.

Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar fiziki yeterlilik sınavına girmeye hak kazanacak.

FİZİLİ YETERLİLİK SINAVI NASIL YAPILACAK?

7 bin bekçi alımında fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçmelerini adayların mevcut durumlarını görerek aşağıda yer alan esas ve yönetmeliğe göre yapacaklar.

Bunlar ise;

“a) Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

b) Fiziki yeterlilik sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılır.

c) Fiziki yeterlilik sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayılır. Komisyon tarafından başarısız adaylar hakkında “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz” kararı verilir ve başarısız adaylar sözlü sınavına geçemezler” olarak ifade ediliyor.

Bir Yorum

  1. Yas sınırı esnetilsin 35 falan olsun ne yapacak o kadar insan 30 sonrasi ölsün mü?

  2. Bu teşkilat hale utanmadan bekcilerden medet umuyor yıllarca çay çorba işinde çalıştırdıkları bekçileri sokağa salacakmis mintikada resmi olan ekiplere iş yaptiramazken bekcilere ne umuyor anlam ve mana çıkaramıyorum yıllarca bekçileei adam yerine koymazken şimdi bekcilerden medet uman bir teşkilat hale bir arpa boyu yol gitmeyen teşkilat meslekte yukselmesi bile olmayan bekçileri üç kuruş asagi çalıştırmanın peşinde

  3. yaş 35 e yukseltilmeli silahli özel kuruluşlarda calisan ozel guvenlik lerdende alinmali

  4. Abi bu askerlik neden her şeyde engel yaa.. üniversite okumakla geçti ömrümüz bu yüzden askerlik de yapamadik geldik 28 yaşına.. lütfen şu askerlik şartı kaldırılsın artık

  5. Demir kardesim sen zaten bu ulkede dunyaya gelmekle ölmūssün

  6. Yaş sınırı 35 olmalı lütfen bu konu üzerinde ses çıkarın.

  7. yaşım 35 ortaokul mezunuyum bende girmek istiyorum igili kişilerden deşerek bekliyorum