Ek Öğretmen Ataması Bekleyen Adaylar MHP Lideri Bahçeli İle Bir Araya Geldiler!

Bilindiği gibi ek öğretmen ataması bekleyen adaylar  Ankara’da bir araya gelmiş ve talepte bulunmuşlardı.

Öğretmenler Atama Mücadele Platformu tarafından düzenlenen birleşimde platform adına açıklamalarda bulunan Yusuf Emre Öğür kontenjan yetersizliği ve 2017 KPSS puanları ile atama yapılmadığını ifade ederek;

2017 KPSS’de daha yüksek puanlar alındığı halde kontenjan yetersizliği ve son sekiz yılın en az ataması yapılması nedeniyle kontenjan dışı kalan öğretmenler olduklarını belirtmiş ve her yıl ağustos ve şubat ayları olmak üzere çift atama yapılırken bu yıl alımlar tek atamaya düşürülmüş ve 2017 KPSS ile henüz öğretmen ataması yapılmamış, 2013 KPSS ile 55 bin atama, 2014 KPSS ile 55 bin atama, 2015 KPSS ile 67 bin atama, 2016 KPSS ile 40 bin atama yapılırken, 2017 KPSS ile 20+5 bin atama yapılmasının yeterli olmadığını sözlerine eklemişti.

Ayrıca platform adına atama beklediklerini ifade eden Öğür açıklamasında  2017 KPSS ile adil dağılımlı branşları mağdur etmeyecek 40 bin ek atama yapılmasını talep ettiklerini vurgulamıştı.

TALİP GEYLAN’DAN AÇIKLAMA GELMİŞTi

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan ise bu konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamasında ise;

“20 bin atama yapıldı. 5 bin ücretli öğretmenin de sözleşmeli öğretmen olarak ataması gerçekleştirilecek. Ağustos ayı için ücretli öğretmen sayısı kadar atama talep ettiğimizi göz önüne alırsak, en az 40 bin atama yapılması gerekmektedir.

Hem Ağustos ayı için en az 40 bin atama talebimizi hem de atama bekleyen öğretmenlerin görüşme talebini Sayın Bakan’a ileteceğiz. 2017 yılında KPSS’den yüksek puan almalarına rağmen sınırlı kontenjan nedeniyle ataması yapılmayan öğretmenlerimiz şu anda heyecanlı bir bekleyiş içerisindedir. Onların umutlarını söndürmeyelim. Sayın Bakan, gelin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında göreve başlayacak şekilde ek 40 bin atama daha yapın” ifadelerini kullanmıştı.

Bu yaşananlardan sonra Öğretmenler Atama Mücadele Platformu tarafından 2017 KPSS puanları ile ek 40 bin öğretmen ataması talebini MHP Lideri Bahçeli’ye ilettiler.

Öğretmenler atama mücadele platformu tarafından yapılan açıklamada ise;

“Atama bekleyen öğretmenler olarak MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli ile görüşme gerçekleştirdik. 2017 KPSS ile ek atama talebimizi ilettik.

Devlet Bey ilgileneceğini ve destek olacağını belirtti. Sn Devlet Bahçeli’ye destekleri için çok teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı.

KAMUPERSONELİ.NET OLARAK ÖĞRETMEN ATAMASI TALEBİNDE BULUNUYORUZ

Bizlerde öğretmen adaylarının mağduriyetlerine sessiz kalmayarak Milli Eğitim Bakanı Selçuk’a talepte bulunarak 2017 KPSS puanlarının boşa emek verilmiş hissiyatı oluşturulmaması adına gerekli atamaların yapılmasını ve branş dağılımı olarak haksızlığın engellenmesini istiyoruz.

Exit mobile version