Dgs

Yüz Binlerce DGS Adayı Mağdur Olacak!

Önlisans mezunu adayların girdikleri ve her yıl düzenli olarak ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bu yıl yüzbinlerce adayı ilgilendiren bir konuya ev sahipliği yaptı.

Mayıs 2018 tarihinde DGS puan hesaplama kuralında düzenleme yapıldı. Ayrıca buna göre adayların puanlarının hesaplanabilmesi adına sayısal ve sözel olarak her iki sınavdan en az 0.5 net yapması gerektiği belirtildi.

Ayrıca buna yakın bir uygulama 2018 Mayıs ayı içerisinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) için de alınmış fakat sınava 25 gün kala Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından iptal edildiği biliniyor.

Diğer yandan yapılan düzenleme ile beraber sözelden bütün soruları yapan bir adayın sayısalda 0.5 neti yok ise puanının hesaplanmayacağı belirtildi ve ayrıca bunun yanı sıra bu düzenlemenin sayısalda da sınava giren adaylar içinde geçerli olacağına yer verildi.

38 SAYFALIK KILAVUZDA 2 CÜMLE

DGS başvuru kılavuzunun 38 sayfalık Genel Bilgiler bölümünün 19. sayfasında iki cümle olarak belirtilen ayrıntı pek çok aday tarafından dikkat çekmedi.

DGS görevlilerinin sınav şartları ile alakalı olarak yaptıkları açıklamalarda ve ÖSYM’nin sınavdan bir gün önce Twitter üzerinden yaptığı hatırlatma metninde de bu kurala yer verilmediği görülürken ayrıntının yüz binlerce adayın mağduriyet yaşamasına sebep olacağı tartışılmaya başlandı.

Bu konuyla alakalı olarak uzmanlar, kararın alınmasının arkasında 2017 DGS’de 60 bin adayın sıfır puan çekmesinin etkili olduğunu ifade ediyorlar. Mevcut puan uygulamasının sorunların çözümüne olmadığı, daha fazla öğrencinin mağduriyet anlamında geleceği ve daha fazla öğrencinin puanlarının sıfır olarak hesaplanacağına yol açacağını belirtiyorlar.

TALEPTE BULUNUYORLAR

DGS’ye katılım sağlayan adaylar “DGS’de Ham Puan Uygulaması Kaldırılsın” başlıklı kampanya 10 bin destekçiye ulaştırdılar ve düzenlemenin kaldırılması talebinde bulunuyorlar.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Hocam sayılsalciyim 0.5ham puan dan dolayi son 15 dk turkceye gectim peki bu iptal olursa bizim magduriyetimiz ne olacak

  2. Zaten 350bin katılmış birde gelmiş yüzbinlerce mağdur olacak diyorsun reklam için ayıp

  3. Kesinlikle iptal olmasın ben ve benim gibi vaktini sözel de geçirenler nolucak neden bizim maduriyetimiz konusulmuyor bilen nasıl biliyo bunu ösym duyurdu yeterince ya bi zahmet arastrsaydilar klavuzu okusaydılar ya iptal olmasın…

  4. Mağduriyet falan yok insanlar biraz akilli olsunda kitapçıkta yazani okusunlar sonuçta ösym o kadar bilgilendirme yaptı eğer 0.5 kuralı kalkarsa diğer insanlar mağdur olacak

  5. Eee oldu…Ben 20 dakikamı Türkçe'ye vereyim ancak onlar tüm zamanı Matematik'de kullansinlar peki benim durumum ne olacak onların puanı hesaplanırsa.???? Haksız kazanç elde etmiş oluyorlar o zaman ben o 20 dakikada en az 7 8 soruya bakabilirdim matematik de

  6. Mağdurlara sorsak 10 dk eklendiğinden haberleri vardır ama değil mi ?

  7. Ben sözelceiyim şimdi o kadar emeğimiz boşa mi gitcek
    Keşke kuralları okurken bize bundan bahsedilseydi sınav bittikten sonra yapılan bu açıklama hepimizi çok mağdur edicek

  8. 60 bin sifir çekmesinde etkili olacak demişsiniz 290 binin suçu ne daha sorumluluk sahibi ve bilinçli olmak mı? Sınava başvururken kurallarını okudum anladım kabul ediyorum diye işaretleyip başvurabiliyosunuz demek ki bu arkadaşlar ya okuduğunu anlayamıyo ki o zaman üniversitede boşa yer kaplamasınlar yada neyi kabul ettiklerini anlamadan hareket ediyolar bu da boş senede yada kağıda imza atmak gibi bişey sorumsuzlar eğer kaldırılırsa o 60 bine de kaldıranlara da hakkımı helal etmiyorum asla..!!!!

  9. 0.5 ham puan şartından dolayı, 15 dakika sözel sorulara zaman ayırmak zorunda kaldım. Ayrıca bunun stresi de çabası. Böyle bir şart olmasaydı 5-6 tabe daha sayısal soru cevaplayabilirdim. Aylar öncesinden görsel başın ve sosyal medyada fazlasıyla yer aldı 0.5 ham puan şartı. Tabiki tüm aday arkadaşlarıma saygı duyuyorum. Ancak yapilan sınav sonrası kuralların değiştirilmesi en büyük adaletsizlik olur.

  10. Iptal olmaması gerekiyor bende turkceyi birakip matematiğe baktim bu seferde biz magdur oluyoruz.

  11. aynen öyle o zaman sınav iptal edilip tekrarlansın.çünkü her taraf mağdur.kimse haksız kazanç sağlamasın.20 netle biyerlere yerleşende olmasın.0.5 net için 20 dakikasını ayıran da mağdur olmasın

  12. 20 dk mı uzun paragrafta geçirdim eğer sayısala 20 dk verseydim 10 net daha yapacaktım bize aksızlık değil mi

  13. Eger böyle bir kural geldiyse ki 4 yanlış 1 doğruyu goturmesinden daha önemli sınavın puanlanmiyor bunun kesinlikle sınav kitapçığına yazılması gerekirdi. 38 sayfalık kılavuza değil kitapçığa yazılsa kimse madur olmazdi

  14. Ben türkçeden 10 soru çözmek için 25 dk mi ayirdim 25 dk yi matematiğe verseydim belkide 2 3 tane daha soru çözecektim ham puanin kaldirilmasi gibi bi durum büyük haksizlik olur hakkimiza girilmesine karşiyiz. Kural neyse gereği yapilmasi tarafindayim.

  15. Bu kural iptal olmalı neden yeterince duyurulmadı bu kadar önemli bi kural

  16. böyle bir kuraldan haberim yoktu.. yazık olacak emeklerime umutlarıma.. i̇nşAllah ösym bir kereye mahsus bu uygulamayı kaldırır..

  17. Kesinlikle iptal olmasın ben bu sınava hazırlanmak için aylarımı verdim kimse kusira bakmasın bilmeyenler gündemi takip etselerdi her an herşey değişebiliyor.

  18. Ya anlamıyorum dgs ye sanki ortaokullular giriyor. Koca koca insanlar duymadık diyorlar. Ben sozelciyim ama sayisala 15 20 dakikami verdim. Enayimiyim ben arkadaş. 2 yıl üniversite okuyan adam daha sinav kuralını bilmiyorsa kim ne yapsin. SONUÇLAR BÖYLE DEGERLENDIRILSIN.

  19. 0.5 ham puan almak icin 20 dak ariyorsan bu senin sorunun ama kalkmasi ve ogrenci bilgilendirmesi yapilmayan bit uygulama

  20. 0.5 ham puan almak icin 20 dak ariyorsan bu senin sorunun ama kalkmasi lazim ogrenci bilgilendirmesi yapilmayan bir uygulama bu osym bile son dak bilgilendirme yapmadi

  21. arkadaşlar herkez kendi̇ açisindan düşünüyor… peki̇ kendi̇ bölümünden ve çok net yapana haksizlik deği̇lmi̇… bence nekadar di̇ğer bölümden soru yapmam gereki̇yor 3 tanemi̇ si̇lsi̇nler 3 tane doğrumu si̇zede haksizlik olmasin…

  22. Bilmeyen arkadaşlar için üzüldüm lakin bence kalkmamalı ben sayılcayım türkçe için 20 dk ayırdım 20 dk belki 4 5 matrmatik daha yapardım. Kalkmamalı.

  23. Kaldırılmasını istemiyorum tamam emek vermişler emekleri boşa gidecek fakat ben puanım hesaplansin diye 20 dk türkçe çözdüm sırf garantilemek için o 20 dakika da en az 8 soru cozebilirdim..adam kalkıp bütün vaktini matemetige verip o 8 soruyla önüme geçecek bu kez biz mağdur olacaz.

  24. Sözelciyken 45 dakikamı 7 net matematik için harcadım .Ben nasıl araştırıp sınava girdiysem hakkımıda isterim.7 net matematik için süre yetmeyince türkçeden 10 soru boş bırakmak zorunda kaldım.Ayrıca sıfır matematik bilgim var diye 1 ay matematiğe zaman ayırdım.

  25. Kalkmamalı. Arkadaşlar sizi de anlıyoruz ama Bölümü dışında diğer derse zaman harcayanların hakkına girilir . Sınav öncesinde klavuz da belirtilmişti .haberi olanların nasıl haberi oldu . Bu kadar ciddiye aliyosaniz sınavdan ince iptal talebi edebilirdiniz

  26. Arkadaşlar sizin acinizda bişey yok ama bizim bir yilimiz boşa gidecek lütfen kaldirilsin

  27. Bu kuralin hem sozel hemde sayisal bolumu icin iptal edilmesi lazim kimse magdur olmamali ne sayisalcilar nede sozelciler

  28. Sozelciyim matematikten 2 soru çözebildm.Ama ikiside yalnis oldu durum ne olacak

  29. Bir çok çalışan aöf de 4 yıllığa tamamlamak için girdi. Bu kadar önemli bir değişiklik sınavdan 1 gün sonra çok dikkat çekici haber niteliğinde olabiliyorsa sınav öncesi de olmalıydı. Kesinlikle en azından bu yıl için kaldırılmalı

  30. 20 yıllık sınavın kuralını sınava 45 gün kala el altından değiştiriyorsan resmi bir şekilde bunun duyurusunu da yapmak zorundasın.Kimse kusura bakmasın. Kuraldan haberi olanlar, sanki kural değişse kendilerinin puanları hesaplanmayacakmış gibi yorum yapıyorlar ona şaşırıyorum.Bizim puanlarımızın hesaplanmayınca siz HAKLI KAZANÇ sağlamış oluyorsunuz zaten.

  31. Benim de hiç dikkatimi çekmedi o ibare kılavuzu okumadığım için:) Yıllarca ÖSYM sınavlarına girdim hiç kılavuz okumuslugum yok. Duyursunlar bi zahmet. Her iki bölümden de yaptım fakat iptal olursa da farketmez yine her türlü çözeriz,)

  32. Ben sözelciyim sayısal yapmadım diye önlisans okuduğum okuldan aldığım öbp puanım sözel puanım yanacak yazık değilmi emeklerime birçok kışi mağdur adaletsizlikbu yıl için 0.5 puan kuralı kaldırılsın saygılar

  33. sınav kurallarını bilmeyen herhangi bir testten 0.5 net bile çıkarmaktan aciz olan kişi boşuna üniversite sıralarını mesşgul etmesin ben kuralı biliyordum ona göre 20 25 dakika ayırarak sözel çözdüm kural iptal edilirse benim suçum ne iki üç sorumsuz bilmiyordu diye sınav iptal edilemez.

  34. kuralı bilip ona göre hareket edenlerin suçu ne ? ben çözmek zorunda değilken neden matematik ile uğraştım ? sınavdan 45 gün önce duyurusu yapıldı kusura bakmayın ama sınavı ciddiye alan biri mutlaka duyardı birileri cezalandırılacaksa bu kesinlikle bilmiyoruz haberimiz yoktu diyenler olmalı aksi durumda kurala uyan hepimize mahkeme yolu gözükür mahkeme ile hakkımızı alırız.

  35. 0.5 net kuralı haberlerde internette hiç bir şekilde aydınlatılmadı gözetmenler bile soylemedi. En mantıklısı sınav iptal edilsin tekrar yapılsın yapan yine yapar .

  36. arkadaşlar çok bencil düşünüyorsunuz 3 4 soru daha yapardık diyorsunuz insanların puanları hesaplanmıyor lütfen biraz o insanların yerine koysun kendini aynı şey sizin başınıza da gelebilirdi

  37. EN ADİL OLANI BU 0.5 KURALI KALKMASIDIR.LAKİN BU KURALDAN HABERİ OLAN ZAMAN KAYBI YAŞAYIP ALANI DIŞINDA ÇÖZDÜĞÜ İÇİN, YANLIŞLAR DİKKATE ALINMAKSIZIN SAYISALCILARIN ÇÖZDÜĞÜ SÖZEL SORULAR SAYISAL DEĞERİNDE,SÖZELCİLERİN ÇÖZDÜĞÜ SAYISAL SÖZEL PUANINDA HESAPLANMALIDIR.ANCAK BU ŞEKİLDE DÜZELTİLEBİLİR.

  38. instagramda dolaşacağınıza girip klavuzu okusaydınız yapacak bişey yok kural kuraldır sonrada değişmez

  39. haketmeyen gelmesin zaten kural kaldırılsa dahil 200 puanın üstüne çıkacak pek kimse yok zaten bu habei duymayanlar sınavı çok önemsemeyenlerdir. ne oldu sınav işi dediklerinde kazanamadım değilde ösym yök böyle böyle yaptı demek için uğraşıyorlar ama boşş

  40. Bu kural kalkmalı gerekli duyurular yapılsaydı sınavdan önce kesinlikle duyum alırdık çünkü dgs sayfalarında gerektiğinden fazla dolaştım ama bu kurala rastlamadım çoğu arkadaşım da sınav sonrası optiklerin okunmayacağını söylediğinde farkına vardık..haberdar dahi olsak Biz sözelciler sayısaldan soru yapmamız beklenemez son 1.5 ayda 1 seneden fazlasını verdim bu sınav için eğer optikler 0,5 için okunmazsa hakkımı helal etmiyorum son 1.5 ayda böyle bir kararın alınması zaten başlı başına mantıksız, düşünülmeden alınmış bir karardır burda binlerce öğrenci mağdur olacak!!!

  41. Benim akrabam biliyordu kız sürekli merakı için sınav yerime kadar sorup duruyordu şimdi de sınavın açıklanmasını bekliyor sürekli nasıl geçti diye soruyor. Şimdi ne demek istiyorum biliyor musunuz bu arkadaş sözelci olduğumu biliyor her zaman iletişim halinde ama ne tuhaf ki bu şartı hiç dile getirmedi şimdi bunun yanı sıra ablam ve kuzenim girdi onlarda sırf matematikten hepsini yapamadılar diye sözelde çözdüler ama bu kraldan habersiz olarak. Ben ise sadece sözel çözdüm. Asıl siz elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin 40-50-60 soru çözen birinin belkide fula yakın neti var bir sene emek vermiş belkide bir daha sınava girmeyecek durumda bu emek mi yoksa ham puan için yirmi dakika ayıranın mı emeği? Asıl sorun ne şunu diyemiyoruz YÖK hatasını düzeltsin kimse mağdur olmadan puanları dağıtsın. Biz yaptığımızdan puan alalım yeter ham puan için çaba sarf edenler gerekirse daha çok puan alsın ama biz hiçe sayılmayalım…!

  42. Şimdi 40-50-60 soru çözen birinin belkide fula yakın neti var bir sene emek vermiş belkide bir daha sınava girmeyecek durumda bu emek mi yoksa ham puan için yirmi dakika ayıranın mı emeği? Asıl sorun ne şunu diyemiyoruz YÖK hatasını düzeltsin kimse mağdur olmadan puanları dağıtsın. Biz yaptığımızdan puan alalım yeter ham puan için çaba sarf edenler gerekirse daha çok puan alsın ama biz hiçe sayılmayalım…!

  43. Eğitim sistemine bak insanlarımız bencillik peşinde krizi fırsata çevirip onbinlerce mağdurun sınavı okunmayacak
    Sende az bir emekle geçeceksin arkadaşına olan üzüntü sıfır

  44. Ben sözelciyim ve sadece sözel yaptım. Matematik sorularına bakmaya fırsat kalmadı bile nolucak peki. İptal öylemi.

  45. Kardeşim lütfen sacma sapan başlıklar açmayın bende bu sınava girdim ve 100 yerde gördüm bu uygulamanın olacagini ve buna göre soruları çözdüm sayisalciyim buna rağmen 20 25 dakkami Türkçeye ayırdım şimdi arkadaşlar bilmiyoruz diyorlar benim rakiplerim benden çok sayısal yapanlar yerleşecek ben mi yerlesmicem bende mağdur olacağım eğer bu kural kalkarsa inşAllah kalkmaz

  46. İptal olmasın diyenler Bencil ve aç gözlü olmayın insanların haberi yok bilerek yapılmamış iyi niyetli olun empati yapın. Gerçektende seçim telaşından bırak yeterince duyuru yapılmamasını hiç bir duyuru yapılmamış. 39 sayfada küçücük yaziyla 2 satır okunsa bile anlaşılmayacak açıklıkta yazılmış. Tabi sizin paranız var dersanedeki hocalarınız açiklama yapmış ya dersaneye gidemiyenler napsın. Şahsen ben okusam bile anlamazdım o klavuzdaki 2 satır araya sıkıştırılmış küçücük kisacık açıklamasız yazıları.

  47. Kalkmamalı sayısal cozenlere haksızlık olur maç başladıktan sonra kural değişmez

  48. 45 gün önce değişiklik bildirilmez değişiklik eğitim öğretim yılı başında televizyon dan bildirilir satır aralarında Ösym sayfasında duyuru larda insan hayatının 7 ayını değişiklik ler görsel yayın organları nda belirtilir sınava geç kalmayın diye belirteceklerine sınavını şu şekilde iptal olur diye belirmeleri lazım böyle önemli değişiklikler duyurular 45 gün kala belirtilmez Önem siz konuları televizyon da belirtilerine bunu belirt

  49. DGS sınavında 0.5 ham puan uygulamasından haberdar olmadığım için ve gircegim bölüm de sayısal puanla girildigi için Türkçe soru çözmedim. Şimdi puanım hesaplanmayacakmış 1 yıldır bu
    Sınava hazırlandım. 0.5 ham puan mağduruyum. Gireceğim bölüm sayısal aldığından sadece matematik yaptım. ham puan en azından bu sene uygulamasın.

  50. Saçmalık
    Kim nekadar cevapladı onu hesaplayınız.boyle dayatmami olur..

  51. Kaldırilir insaAllah yayınladıkları kılavuzda tercih edeceğimiz okullar bolumlerimize göre ve istedikleri puan türüne göre sozel den alan bir bölüm sozel puanı ile okula yerleşecek sayısal alan sayısal ile yerleşecek eşit ağırlık olanda ona göre yerleşecek . Bu tamamiyle bir saçmalık sozel bölümden alan okul senin kac tane matematik sorusu yapmışsın bakmıyor ki . O kadar insan yıl boyunca çalışıyor emek veriyor bu emek çöpe gitmemeli.

  52. Bu yazı sonunda Hep kaldırılmasın diyenlerin mesajları öne çıkarılmış. Neden bunların bin katı 0.5 mağduru insanların yorumları ilerleyince görünmeye başlıyor ilginç sayfa bile taraf tutuyor.

  53. Allah Allah ben mattan hiç yapmadım. Bilmiyorduk ki kafanıza göre iş yapmayın

  54. Bende dga sınavına girdim.benimde haberim yoktu.bir sene boyunca çalıştım tüm zorluklara rağmen.malesef bu 0.5 kuralı yüzünden bütün emeğim heba oldu

  55. Arkadaşlar bu puanın böyle heaplanacağını haberlerede verdiler yani ailenizde mi hiç demedi size böyle bir değişiklik var sizi etkiliyor mu die. Gerçekten hiç bilmeyenlere bişi diyemem ama bunu bilipte bütün süresini gideceği bölümden fullemek isteyen arkadaşlara sesleniyorum hakka girmeyin bunu bilipte yapmadıysanız ve şimdi hakkımızı arıyoruz deyip hak talep ediyorsanız bence bunu yök ten değilde Allah'tan isteyin. Yoksa bilinçli yapanlar size hak verilsede biz madur olursak hakkım size helal değildir.

  56. Kesinlikle yazıya katılıyorum. Herkes kendi yerinden olayı basitlestiriyor. Bu bir magduriyettir.0.5 kuralı kaldırılması ya da duyuru tam yapılmadığı için bu yıl sayilmamali. Sınav yerine saat 10 da giriş yapılmalı uyarısı veriliyor ama saatlerce soru çöz sonra sınavın iptal olur kuralı satır arasında iki kelimeyle anlatılıyor

  57. Çok saçma sapan bi haber. Adamlar 150 dk da bi matematik ya da bi türkçe çözemiyor mu. .girdiği sınavdan haberleri olsun bi zahmet. 0.5 ten haberleri var üstelik yalan konuşuyor çoğu. .

  58. Ohh bu sene gidiyorum galiba inşAllah. Kusura bakmayın gençler haberlere bile çıktı, ama sınav denetmenlerinin bahsetmemesi kötü olmuş tabi.

  59. 0.5 net çıkaramayanın ne işi var lisans programında? kaç kişi sıfır çekerse çeksin zaten belirli bi kısım yerleşiyor diğer kısım açıkta kalıyor çok bişey farkedeceğini düşünmüyorum.

  60. Arkadaş en önemli kuralı 19. Sayfaya koyuyor. Twitterde yayınlıyor 0.5 kuralı hariç sınav görevlileride bilmiyor kuralı hepsini okuyup onu telaffuz etmiyorlar. Resmen dershane gitmeyen ve tv izlemeyenlere tuzak! 0.5 kuralı kaldırılsın Cumhurbaskanimiza sesleniyorum

  61. şaka mı ya bu kesinlikle iptal edilmemeli 10 bin kişi mi karar verecek buna

  62. Askerde zor şartlar altında sınava hazırlandım. Bölümüm sözelden aldığı için sadece sözel yaptım. Bu durumdan haberim yoktu Şuana kadarda duymadım sınavda sorumlu gözetmenlerde böyle bir açıklamada bulunmadı

  63. peki haberi olup yapanlarin suçu neydi onlarda vakit kaybetti 0,5 mat yada türkçe yapacam diye..ilgisizlikten,sorumsuzluktan başka bişey değil pesss..

  64. oyle bi sey olmaz 10 bin magdur iyi olcak ama 300 bine yakin magsur ne olacak??? iptal olamaz sadece rklam yapmak yapiyorsuniz.osym asla iptal etmez.zaten elemk icin di.

  65. nasil duyulmaz yaaa..bangir bangir sosyal medya televizyon haberler gazeteler hep söyledi yazdi.ösym kendi sayfasında yayınladı,hem 0,5 kuralını hem sınav süresinin 10 dakika daha uzatıldığını..bukadar ilgisizlik vurdum duymazlık olmaz..bilmem hangi artist kimle geziyor sorsan bilirler ama..

  66. Biz nasil öğrendiysek onlarda arastirip öğrenselerdi yarim saatimi matematikte harcadim vaktim azaldigi icin atlaya atlaya okudum paragraf sorularini onlarin ihmali yuzunden bizim kaybettigimiz vakit nolacak

  67. 1 senedir yaşadığımız stres,sıkıntının hadi hesabı yok,4 seneden beri sayısalın S sini görmeyen biz sözelcilere son 1 ay kala getirilen bu kuralı hakkımıza girilmekten başka birşey olarak göremiyorum. Hic değilse 0,5 puan yapana fazla puan verin ama bizleri de mağdur etmeyin optiklerimizi okuyun!

  68. Formu iyice okusalardı. Günlerce söylendi. Buna rağmen hala ehliyetle sınava girmeye çalışan var. Zaman ayıran öğrencilerin hakkı ne olacak.

  69. Bu sağlık bakanlığının 9000 kişilik işçi alımına ne oldu ACABA. Aylardır BEKLİYORUM.Mayısta alcaz dediler.Neredeyse Ağustosa gireceğiz.HİÇ Mİ VİCDAN YOK BUNLARDA.

  70. saat 10 kuralı her sınav akşamı haberlerde söyleniyorda ne oluyor? sonuç geç kalan hep birilerini suçluyor geç kaldım demiyor..

  71. umut garibanın ekmeği ne yaparsın işte sanki kural edilse 400 puan alacak gelmiş burda iptal edilsin yazmış birde

  72. Salon başkanlarına en azından bildirebilirlerdi. Yeni yapılan bi değişiklik sonuçta

  73. 40 ın üzerinde mat.neti yapan bir insan 1 netin üzerinde Türkçe neti çıkarır zaten. Mesele Türkçe neti çıkarma zorunluluğunun bilinmemesi. 20 yıllık kural değişiyorsa duyuru yapılır. Ösym yaptığı hatırlatmada belirtmiyor.Sıkça sorulan 30 soruda belirtmiyor. Çok mantıklı bir kuralsa Yks'de niye geri çekildi.

  74. Herkes kendi açısından konuşuyor, en azından emeği saygı adına herkesin sınavı okunsun 0,5 yapana da fazla puan verilsin ama bize yazık etmeyin

  75. Saat 10:00 kuralını aylarca dinlettiler yine de geç kalanlar oldu, 0.5 kuralı sisteme yeni geldiği halde bi kaç kez haber yapıldı ve sınav merkezi gereken duyuruyu yaptı arkadaşlar hiç kimse kusura bakmasın geri adım atılmaz seneye klavuzu daha dikkatli okuyun.

  76. Kaldırılsın binlerce kişinin haberi yoktu bu ösym nin suçu yeteri kadar duyuru yapamaması suçu öğrenciler mağdur olmamalı

  77. kaldırılmasını istemiyorum tamam emek vermişler emekleri boşa gidecek fakat ben puanım hesaplansin diye 20 dk türkçe çözdüm sırf garantilemek için o 20 dakika da en az 8 soru cozebilirdim..adam kalkıp bütün vaktini matemetige verip o 8 soruyla önüme geçecek bu kez biz mağdur olacaz.

  78. kardeş her yorumun altında sen varsın başka yerde ağla seneye girersin sende

  79. başka bi isteğin var mı kardeşim istersen + puanla başlayın birde hayal görüyorsunuz sonuçlar iki hafta sonra açıklanacak şuan değerlendiriliyor

  80. Çok saçma bu sene biz 0.5 net yapmak için her iki kısma da bakmak zorunda kaldık sinavda doğru mu yanlış mı yaptıklarımız diye sınav stresi dışında bi de bunun stresini yaşadık şimdi 10 bin kişi degil milyonlarca kişi imza toplasın koyduğun kuralı itiraz ediyolar diye iptal ederseniz bizde önce bu kurala bizi zorlayıp sonra sonra iptal ettiğiniz için imza toplarız sinava 38 bin kişi girmiş girdiği sinavdan haberi olmayan keyfi sinava girmiş azınlık çoğunluktan daha baskın olmamalı. Seneye iptal etsinler. 20 25 sayfalık klavuzu okumayanlarA geçmiş olsun…

  81. Öğrenci adayları bildirgeyi okumakla mükellef değil mi?
    Her yerde bunun açıklaması yapıldı. Peki bu kurala uyan öğrenci adaylarına ne olucak..?

  82. Bence koşulsuz hepsi okunmalı.Çünkü;sayısal ve sözel den giren birisi alanında soru çözmeli.Diğer alanda Bir soru dahi zorunlu çözmesi adil olmaz.

  83. Teşekkür ederim magduriyetimizi dile getirdiniz. İyiki varsınız.

  84. Bencillik yapmayın arkadaşlar yeteri kadar bilgilendirme yapılsaydı bugün böyle bu konu konusulmazdi yani 20 dknizi 0.5icin veriyorsaniz sizde sorun var 5 dk bile yeterdi

  85. Sadece sozel yaparim sayisala karismam veya sadrce sayisal yaparim sozele karismam zihniyetiyle lisans okumak ne kadar anlamli. Bence kaldırılmasın uygulama cok iyi

  86. Çok açık herkesin de haberi vardı. Haftalar önce netten çok haber yapıldı insan biraz uyanık olur. Hesaplanmasin o kadar

  87. mağduriyetimiz giderilirse çok memnun oluruz. 0.5 ham puan en azından bu sene uygulanmasın

  88. İyide bir matematik sorusu çözmek için günlerce vakit ayıran 45 dakikasını bir matematik sorusu çözmek için ayıran ne olacak.

  89. Kaldırılmasını istemiyorum bende 20 dakka matematige ayırdım

  90. iptal olmasın.
    neden ben farkındaydım diye sorasım geliyor bu imza toplayan arkadaşlara
    birazcık okuyun be kardeşim

  91. 27 temmuz haberinde Ösym kendini övüyor kendini öve ce gi ne dgs sınav i şu şekilde iptal olur diye duyur sa na anket yapmış sınavda memnun degil misin diye dgs sınav giren lere yapsa na anketi sınav ben her iki sınavdan da soru yu yapanlara yaptığı oranda puan ver ama sadece sayısal yapana sayısal puanı ver sözel yapana sözel puan ver kimsenin hakkı yen meşin Ösym böyle önemli duyuruları 10 ay önce versin

  92. Herkes kendi menfeaatini düşünür olmuş. Arkadaşlar sayısalcı bi öğrenci dgsye giriyor ve sadece sayısal yapıyor veya sozelci bir öğrencinin türkçe yapması gayet normal bir şey. Adam anlamıyor abi zorla mı yapsın veya sallayıp %20 şans tutarsa diye mi beklesin. Yaptıgı soruları mı etkilesin. Veya rahatsızlanıp 30 matematik yapıp çıkmıştır olamaz mı bu sebeple insanın hayalleriyle oynanır mı. Sırf onca kişinin sınavı iptal olsun yerleşelim rahat rahat diye. Olmaz böyle. Haktan bahsetmeyin bence

  93. YÖK ün veya ÖSYM nin bi açıklama yapması şart oldu. Millet birbirine düşman oldu

  94. İmza kampanyasına nasıl katılacağız.Eneklerimize yazık değilmi

  95. 1 tane soru yapmayi beceremeyenler haberimiz yoktu diye salliyor aglayinnnnnn

  96. DGS 0.5 haberimiz yoktu. Sınav esnasında da sınav görevlileri 0.5 puanı söylemediler. Sözelin tamamını yaptım. Sayısal hiç yapmadı. 0.5 kuralı iptal olmasa mağduriyet yaşanır.

  97. Hayir iptal edilmesin…. heryerde bu kural anlatildi. Facebooklarda bile vardi hatta. Klavuzu okusaydiniz.

  98. Bir an önce kaldırılması gerekir.Böyle bir uygulama bence çok saçmalık ya.

  99. puanlar ister sayisal ister sozel hesaplamali sifir ceken 60 bin dedil 160 bin olur

  100. Herkes kendi alanıyla ilgili yapıyor. Sözel ya da sayısal. Neden şimdi zorunluluk getiriliyor. Yapılmasın böyle şeyler mağdur oluyoruz…

  101. Burda benim gibi sayisalci arkadaşlarin arkasindayim.son 15 dk turkceye gecmek zorunda kaldik 0.5 puan kalkarsa biz kurallara uyduk diye mağdur oluruz. Sizden ricam benim ve benim gibi görüşlere sahip arkadaşlar için bir haber yaparmisin dgs liler 2 ye ayrildi diye gibi.

  102. Benim gibi kurala uyup vaktinin bir kısmını Türkçe veya matematik de harcayan insanın emeği ne olacak? Çöp mü?

  103. Bu konu üzerinde durulsun lütfen sesimiz olun dgs mağdurları için adalet istiyoruz

  104. Bu konu üzerinde durulsun lütfen sesimiz olun dgs mağdurları için adalet istiyoruz teşekkür ederim

  105. Madem ki boyle bir kural vardi salon gorevlilerinin sinavin baslama ve bitis saatini ogrencilerin iyi bilmelerine ragmen hem sinif tahtasina yazip hem sozlu olarak soylemeleri onlar icin zahmet olmuyorsa bu kuralin hatirlatilmasi da zahmet olmazdi.

  106. Twitter dan duyuru yapılmış sınava giren ben Twitter kullanmıyorum sınava 1.5 ay kala böyle bir kural getirilmesi yani 1.5 ayda sözelciden sayısal istenmesi hangi mantığa dayanıyor.. Son derece düşüncesiz alınan bir kararın acısı biz öğrencilerden çıkartılıyor bu adalet mi şimdi?

  107. Bende 55 soru yapmayı biliyordum kurala uyruk 20 dk sözel çözdüm sayısal da bakamadıgım sorular var kurala uyduk diye bizi mağdur edemezler herkes kendi sorumluluklarını bilseydi heryerde kural anlatıldı sizin sorumsuzluğunuzun bedelini bize keserselerse ÖSYM ye itibar sıfıra düşer.

  108. Arkadaşlar sınav giriş kağıdı çıkarılırken ÖSYM bunun için uyari ekranı yine koydu. Klavuzu okumayan insanlar olabilr tamam ama bu uyarı sınav giriş belgesi çıkarılırken de uyarı olarak pencere açıldı. Onuda görmeyen zaten soruları hic göremez. Ve ösym başkanı açıklama yaptı KALKMAYACAK!

  109. DGS 0.5 kuralı kaldırılsın yahu sinavimiz iptal olacak. Bilen arkadaslar 2 soru fazla çözemedi diye bencillik yapmasın onların amacı fırsatçılık yarı adayın sınavı iptal olsun kontenjan kalsın diye düşünüyorlar

  110. Okuldan mezun olalı yıllar olmuş sayisal 1 soru yapamayanlar beceriksiz diyorsunuz böyle vicdansizlik olmaz

  111. 1 yıl boyunca bu sınava hazırlan sonra kuralı bilmiyordum de.boyle bir saçmalık mi var? Aklınız nerdeydi acaba hiç araştırıp göz gezdirelim.her yıl bseyler değişiyor zaten diye bi merak etseydiniz.150 dakika içinde Türkçe çözebilmek icin ter döktüm. Sizin emeğiniz varsa Bizimde emeğimiz var.

  112. Bu nasıl sistem ben çözemedim niye bukadar zorlaştırıyorlar zaten üç yanlış bir doğruyu götürüyor ben anlamadım inşAllah kaldırılır yoksa sınavdan sıfır çekecek birileri yardımcı olsun Allah rızası için.

  113. Kuraldan haberim yoktu ama Allah'tan son 10 dakika baktım sozele yinede umarım kimse mağdur olmaz kaldırılır çünkü biz bilgide rekabet ediyoruZ teknik hatalar la insanların hakkının yenmesi sacmalik

  114. Bakın benim matematigım cok kötü olmasına rağmen matematik Calıstım ugrastım zamanımı orda kullandım sorumlugumu bildım sorumszular la bizi bir tutma ösym

  115. Arkadaş bu sinava girenler 2 yillikta olsa üniversite okumus insanlar kör cahil bisey degiller instagran facebookta takilcaklarina takip etselerdi ellerinde telefon var bizene magdur oluyorlarsa kesinlikle bu kural kaldirilmasin bizde imza baslaralim kaldirilmasin diye

  116. Daha kâc yanlis kac dogruyu gotuyor haberi olmayanlar var hala 3yanlis 1dogruyu diyoar 4yanlis bir doğruyu goturuyor ayrica bizim sucumuz ney yarim puan alacaz diye yarim saatmizi mata harcadik sozelden 4soru daha yapardım kusura bakmasin kimse girecegi sinavin detaylarini herkes ogrenmek zorunda ozamanda yapanlar zaman kaybettikleri icin magdur olacaklar

  117. İptal olmasın iptal olmasını isteyen kişiler yarım net bile çıkaramayan insanlar kuralı her yerde dile getirildi peki bizim mağduriyetimiz bu kural için zamn harcadık

  118. Arkadaş son derece haklı. Kaldırılınca bizde mağdur olacaz. Aynen kaldırılmasın diye kampanya başlatalım.

  119. Bu kural kaldirilmamali.Benim sosyal medyada hesabim olmadigi ve hicbir dershane okula gitmedigim halde arastirarak kilavuzu okuyarak sinav hakkinda butun degisiklikleri inceliyerek sinava girdim.Herkesin bir yili bu kadar onemliydi madem herkes kurallari okuyarak sinava girseydi. Ben sozelci olmama ragmen yarim saatimi sayisala ayirdim eger bu kural kalkarsa biz kurala uyarak sinava giren ogrenciler magdur oluruz….

  120. Bu tip uygulamalardan haberi olanlar çoğunlukla kursa giden veya gidenlerden duyanlardan bence ÖSYM bu olayı duyurmakta geride kaldı.Hicbir en azından sınavda uyulması gerekenler kısmında yazsaydi ve gozetmenler bu konuda öğrencileri bilinclendirselerdi.Cevap kağıtlarının altına da yazilabilirdi okudum anladım diye yazdırtana kadar bu cümleyi yazdirtsaydi.Genc insanların 1 yılını çalmak bu kadar kolay olmamalı olay para ise bu hatayi yapanlar parasını versin insanların hayatlarından 1 yıl calinmasin. Amaç sıfır net cekmemekse bu kuralı çıkaranlar suclanmali. Bu konu hakkında Yok başkanını Milli eğitim bakanini yardıma bekliyorum.

  121. Eğitim sisteminin anasini ağlattılar.. Ne sayıisali ne sozeli..

  122. Bizim türkçeye ayırdığımız son 15-20 dakikanın önemi çöp mü olsun. İki türkçe sorusu zor oynatıyor puanı onun yerine matematik çözüp 10 puan oynatmak varken türkçenin 1-2 puanlık sorularına zaman harcadık. Haksızlık. İptal olmasın. Sınavı dikkate alan 0.5 zorunluluğunu da duyması lazım. Bizim haberimiz varsa onların da olabilirdi.

  123. Girdimleri sınavın kuralını araştırmaları gerekiyor bence magdur olacak bi durum yok ortada bence

  124. Kimse mağdur olmasın son 45 günde getirilen karar bana türkçenin getirisi yok ben niye oturup türkçe cozuyum bana yazık değilmi madem bir kural geldi kitapçılara yapılsaydı herkes sosyal medya kullanmak zorundami kaldırılsın yks de nasıl kaldirdilarsa bizde de kaldirsinlar

  125. kaldırılmasın tabi çok saçma sınavdan sonra kural değişir mi

  126. Yüksek Öğretim Kurumu DGS 'de 0.5 Ham Puan Uygulaması Kalksın!
    21.08.2018 tarihinde DGS sınavına girdim benim gibi sınava giren 100 binlerce insanın (0.5 ham puan türü her iki testten) kuralını ÖSYM'nin kendi sitesinde olan duyuru bölümüne koymadığından dolayı bilmeden sınava girmesi, sınav görevlisinin bu değişikliği söylememesi, ne hikmetse DGS de değişiklik yaptıkları zaman (sınav saati ve sınav süresi) ÖSYM sitesinden duyuru bölümüne koyması ama 0.5 ham puan uygulamasını duyurmaması bizi emeklerimizi heba etmiştir. Ayrıca YKS sınavında da aynı uygulama olmuş fakat sınavdan 25 gün önce esnetilerek "en az bir testten 0.5 ham puan " tarzında yeniden düzenlenmiştir. Böyle bir hatadan dönülmüş iken aynı uygulamanın DGS sınavı içinde uygulanmasını istiyoruz. Sayısal ve sözel öğrencisinin sınavları bu konuda iptal olma durumu doğmuştur lütfen çağrımızı duyun ve " her iki testten 0.5 ham puan türü, değişik ile en az 0.5 tarzında" değişmesini talep ediyoruz

  127. Ben net kullanmiyorum telefonumuz var ama yani bir mesaj çekilwbilirdi kimse bir soru çozmekten aciz değildir eğer bunu çözmesseniz hakkim haram olsun ösym

  128. Tabiki de iptal olmasın sınava girecekler ilgili olsaydı haberleri olurdu bizim haberimiz vardı iptal edilirse asıl haksızlık olur

  129. Bahane bulma, 0.5 net için 20 dakika harcamak senin sorunun. Saniyelerini alacak kadar kolay Türkçe soruları vardı, 1 tane yapman fazlasıyla yeterdi.

  130. kuralı uygulayanlara çok büyük haksızlık.herkes bizim gibi kuralları iyi okusaydı.bizim türkçe için harcadığımız zamanın mağduriyetini kim karşılayacak o zaman.

  131. Sınav iptal olmucak kural kalkıcak. Kimse mağdur olmucak ama işinize geldiği için kalkmaması için direniyorsunuz. Madem kendinize o Kadar güveniyorsunuz o zaman kalkması sizi pek de mağdur etmez sanırım!

  132. Yazıklar olsun böyle düşünenlere sayısal çözmesi gereken biri olarak türkçe çözmeye vakit harcamaya gerek duymadım. Kuraldan haberim olmadı çünkü uzun zamandan sonra telefon kullanmaya başladım. Eğer kaldırılmazsa hakkımız yenecek. Hakkımı helal etmiyorum.

  133. Bizim magduriyetimiz ne olacak peki bizde mi imza toplayalim o zaman kaldirilmasin diye? 1 mat sorusuna 10 dk harcadim , onun yerine 4 tane sozel yapar sinavimi yetistirdim bu kural olmasaydi.

  134. Kaldirilmasin..Ben sozelciyim ve matematik yapmak için telaslandim yetistireyim diye telaş yaptım.Kuralıuygulayan bizlere haksızlık..Ayrıca haberde yüz binler demişzaten sınava 350 bin insan girdi abartilmasin.

  135. Kendinize güveniyorsanız kalkmasi sizin için bir sorun teşkil etmeyeceğini duşunuyorum. Neden bu kadar karşi geliyorsunuz.Sure sıkıntısı vardi. Bazi adaylar sorulari dahi goremedi bu sure sıkıntisi yuzunden magdur olan binlerce insan var.Kalkmali!

  136. Arkadaşlar çok haklı ben okulumun 2.siyim açıktan bir bölüm daha okudum ehliyet sınavına girdim 94 aldım çok çalıştım DGS sınavında matematikten kayda değer bir net çıkardım ama bu kurali bilmediğim için belkide puanım hiç hesaplanmayacak aileme ne derim ben yada Kendime olan inancım ne olucak bu kural hepimizi madur ediyor şuanda insanlar rakip azalması adına kural kaldırılmasın diyor ama bizden önce böyle bir kural yoktu belkide bizden sonraki adaylarda olmamasını istiyor bu kuralin lütfen kendiniz için kural kalsın demeyin lütfen benim yerimde bugün siz olsaydınız kaldırılmasını isterdiniz eminimki

  137. Kesinlikle ve kesinlikle iptal olmamalı bende bir sayısalcı olarak 15 dk Türkçeye ayırdım ve 2 soru yapabildim ikisinin yanlış olma ihtimali var hesaplanmama ihtimali de var her şeye rağmen iptal olmamalı nasıl araştırdık öğrendik öğrenselermiş artık internet herkesin cebinde. Kimse instagramdan çıkmıyor ilgili yerleri takibe alsalarmış da öğrenselermiş hiç değilse. 38 sayfalık klavuzu hatim etmeye gerek Yok . İnsanlar böyle sorumsuz öğrencilik yapıyorsa devlette nasıl sorumluluk sahibi bir personel olabilir ki.

  138. 6 Saat Önce Açıklama Yapıldı Youtubede Uygulamanın Kaldırılabileceği Ve Pazartesi Günü Açıklanacak.

  139. Kesinlikle kaldırılmalı.Böyle bir uygulama çok yanlış,birçok adayın haberi olmadı ve sınav esnasında uyarı yapılmadı.

  140. Kesinlikle kaldırılmalı.ilk defauygulan bir kural güzel bir şekilde anlatılacaktı.Hadi anlatmadınız sınav gözetmeni neden söylemedi.Çünkü bizim gibi kendiside bilmiyor.Kimse iptal edilmesin diye fırsatçılık yapmasınlar.Bize gelen 0 puandan dolayı size diyelimki 100 puan fazla gitti.Hangi vicdanla başınızı yastığa koyacaksanız.Yazıklar olsun.

  141. bu sınav için değiştirilemez kesinlikle.kılavuzda bu bilgi yazıyordu..mahkemeye giderim eğer 0,5 kuralını iptal ederlerse.

  142. ÖSYM bilgi zaman dikkat ve kuralları bilmek gereken sınav türlerini içeriyor. Bunun en güzel örneği de DGS. Başarılı olmak için birden fazla olasılık durumunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ben kendim bilinçli olup bu kuralı okuyup buna vakit harcadiysam herkesin de ÖSYM yi takip edip bilgilenmesi gerekir. Bu sebeple kural kalkarsa kuralı
    önemseyen insanların harcadığı vakite haksızlık olacaktır. Eleme yöntemlerinden birinin kalkması için birilerinin harcadığı emeği göz önünde bulundurmak gerekir.

  143. İptal olmamalı ben sırf 0.5 için sözelde vakit harcadım. Öyle bir durum olursa türkçe netlerimi sayılsa eklesinler!

  144. Birilerinin ÖSYM takıntısı yüzunden ortalık karışıyor. Medya nin bu tarz kumpaslarini etik bulmuyorum. Kurallar belliydi ve herkes okumaktan sorumlu. Bunu haber yapmaya çalışanlara sormak lazım kural kalkarsa benim harcadığım vakit boşa gidecegi için benim de Adaletimi arayacak mi? Oyunu oynuyoruz? Birilerini olmayan şey yüzünden savunurken diğerlerini olan durumla mahsur edeceğinden haberi var mı bu haberi yapanların. 3 5 kişinin ağzıyla DGS ye her zaman güvensizlik duygusu yasatiyorsunuz. Malum yazın tatilde yapcak iş de yok ☹️ yazık ya emek harcayan insanlar var. Her DGS için böyle şeyler yapıyorsunuz!!!

  145. Katılıyorum arkadasim ben de giderim. Biz de bunun için imza toplayalim bu nedir böyle?

  146. Kural kesinlikle kaldırılmasın.Önceden bizlere duyurulan bu kuralı yerine getirebilmek için dersanelerde hem madden hem de manen yıprandık. Bunun karşılığını duymadık bilmedik diyen bu uyanıklar mı alacak.

  147. Kural kesinlikle kaldırılmasın.Önceden bizlere duyurulan bu kuralı yerine getirebilmek için dersanelerde hem madden hem de manen yıprandık. Bunun karşılığını duymadık bilmedik diyen bu uyanıklar mı alacak.

  148. Tabi ki kaldırılsın!binlerce kişinin haberinin olmadığı,gozetmenlerin uyarıda bulunmadığı bir kural!benim gibi sınav sonrası öğrenilip şoke edici bir kural!sozelciyim,mat yapmama gerek yok diye sözelde full doğru cikartayim diye çok vakit kaybettim.isaretledigim doğru olmalıydı.defalarca okudum bazı soruları!emin olup öyle işaretledim.cok çalışmıştım.sinavim da sorular zor olmasına rağmen güzel geçmişti çok mutluydum.taa ki eve gelip internetten puanımı hesaplamak isteyinceye kadar..!!HABERIMIZ OLMAYAN BU KURAL ACILEN KALDIRILSIN!!

  149. Selam ben sinavdayken ilk yarim saate soru cozumunde yan siniftan ses geliyordu sanki kriz geciren biri gibi siniftaki hemsire sara krizi geciriyor dedi biz konusamadik yasak diyene oldu dedim sadece.sadece durduk bir an bekledik on siradaydim karsi siniftakilerle ne olucak diye bekledik br an sinava devam edecek ciksa iptal olur bir an bende onun yerinde olabilirdim diye dusundum zor bir surec insanlik bumu diye dusundum bazen birsaat seni 1sene olgunlastirir.hak hukuku kendi vicdaninizda yapin derimm

  150. Kesinlikle kalkmalı yapmak isteyen matematik ve Türkçe yapar kalkması o yüzden bazı insanları etkilemez kalksin inşAllah

  151. Kesinlikle kalkmamalı bende Türkçeye vakit harcadım onun yerine matematik çözebilirdim

  152. Kesinlikle kalkmalı yapmak isteyen matematik ve Türkçe yapar kalkması o yüzden bazı insanları etkilemez kalksin inşAllah

  153. Ben eşit agirliktan girdim sinava. Yani ben zaten ikisinden de cözdüm. Ama beni ilgilendirmemesine rağmen ben bu aciklamayi okudum ve biliyordum. Simdi cözenlere yaz ik değil mi iptal edilirse. Burada mağdur yok aciklama yapildi sorumsuzluk sizinkisi

  154. Gireceğim alan sözel istiyor. Sayısaldan soru cozecekmişim 1 soru çözsem kimin işine yarayacak. İlitamda matematik varmı? Ayıp beyler ayip

  155. Kaldırılmasın. Klavuzu insanlar okusun bilgilensin diye yayınlıyorlar havadan sudan şeyleri anlatmak için değil. Yoksa ben ve bnm gibiler boşuna çözmüş olucak diğer alanı

  156. İptal olursa bize haksızlık olur diyenler madem öyle sadece Türkçede emin olduğunuz 1 soru yapıp kalan tüm zamanı matematikte harcayabilirdiniz. Bizim bu saçma kuraldan haberimiz yoktu sayısalcı değilsek ve yapmadıysak neden emeğimiz çöpe gitsin? Zaten tam bir saçmalık bu kural herkes kendi alanını yapar diğerini de yapabilirse yapar zaten bu kuralın amacı ne?

  157. Sinavi ciddiye alsaydiniz da onceden biraz internette baksaydiniz! Bu kadar insan gerizekali mi sirf bu puan icin diger bildigi bolumunden farkli sorulari cozup zaman kaybetti

  158. galiba bu kural birilerinin işine gelmedi şimdi uyanıklık yapıp kurala uyanların hakkını çalmak biz neden türkçeyle vakıt kaybettik ozaman daha fazla matematik yapardık veya türkçe yapıp matematik yapanlara haksızlık olmazmı 50 türkçe yapıcana elli beş yapardı

  159. kesinlikle kalkmamalı başkalarının hakkını yemeye kimsenin hakkı yok

  160. klavuzu okumayıp hala kaldırılmasını talep ediyorsunuz. ne kadar okumaktan aciziz….

  161. Bu bir eleme sınavı biz vakit ayırıp yaptık. Kimse kusura bakmasın sınavda elenip geri gelip sıralamada onume geçmelerini kabul edemem. Böyle bir sey olursa sinav yeniden yapılsın.

  162. Hayatimda duyduduğum en saçma şey.o zaman ne diye alan var.ayrica bir matemarik yapmak çok zor değil.bu kadar ònemli bir detayı sınav bittikten sonra duymamiz ayri bir saçmalik.kesinlikle kalkmali.ösyme rahat etsin arkadaş okumuyoruz …

  163. Hayatimda duyduduğum en saçma şey.o zaman ne diye alan var.ayrica bir matemarik yapmak çok zor değil.bu kadar ònemli bir detayı sınav bittikten sonra duymamiz ayri bir saçmalik.kesinlikle kalkmali.ösyme rahat etsin arkadaş okumuyoruz …

  164. Kesinlikle iptal olsun. Saçma bir kural zaten. Ayrıca kuralı anlatma konusunda ösym nin eksikleri olduğu kanısındayım. Her ne olacaksa hayırlısı olur inşAllah.

  165. Ben kurala uydum 0.5 net çıkardım ve Kurala uyduğum için mağdur olacağım şaka gibi.

  166. Ben kurala uydum 0.5 net çıkardım ve Kurala uyduğum için mağdur olacağım şaka gibi.

  167. Kaldırılırsa Kurala uymayan, uyanın önüne geçecek bu seferde bunun haberini yapacaksınız değil mi?

  168. Sen bir seneye yakın bu sınava giriyorsun. Sorumluluğunu da bilmek her kuralı öğrenmek zorundasın. Eğer bu kural kalkarsa büyük bir haksızlık yapilmis olur

  169. Bu yapılan bencillik. Her anını sosyal medyada geçiren bu hak arayıcılar (!) nasıl olurda yönetmelikten ve kurallardan habersiz olduklarını söyleyebilirler. Onların istedikleri gibi kural bu yıl kalkarsa bu kez bizim hakkımız ne olacak? Bizim telaşımız ve zaman kaybımız ne olacak?

  170. Ne kadar bencil çirkef halkımız varmış. insanlık bumu? Neymiş matematikçiymiş türkçeye zaman ayırmış. İnsanlar birbirleriyle yaşamaktan insanlığını kaybetmiş. Bırakın sınavımız yok sayılsın.

  171. Bu kural Sınavdan önce kaldırılsaydı yani yks de olduğu gibi sorun olmazdı.oma iş bitmiş bence herkes buna rıza göstermeli.çünkü puan getirmediği halde onlarca Türkçe soru Çözen sayısalcılar veya tam tersi sözelciler var.

  172. Şu toplama çıkarma yapmayı bilmeden lisans mezunu mu olacaksınız diyenler 0.5 net o kadar cüzi bir miktar ki o net bi insanı o derste başarılıda yapmaz 0.0 netde o insanı başarısız yapmaz ne olursa olsun puan hesaplanmalı ben 100 tl yatırdım sınav sonucumu göremezmiyim ya kaçıncı sıralamadayım kaç puan aldım kaç net yaptım en azından bu hakkım olmalı bu kural kaldırılmalı

  173. Şu toplama çıkarma yapmayı bilmeden lisans mezunu mu olacaksınız diyenler 0.5 net o kadar cüzi bir miktar ki o net bi insanı o derste başarılıda yapmaz 0.0 netde o insanı başarısız yapmaz ne olursa olsun puan hesaplanmalı ben 100 tl yatırdım sınav sonucumu göremezmiyim ya kaçıncı sıralamadayım kaç puan aldım kaç net yaptım en azından bu hakkım olmalı bu kural kaldırılmalı

  174. Lütfen ösym bunu kaldırsın bizim haberimiz yoktu eğer bu kuralı bilseydik bizde sayısaldan yapardık. 1 senemiz boşa gitmesin çok çalıştık bu sınava sesimizi duyun lütfen

  175. Sosyal medya dan kafasını kaldırmayan 0.5 mağdurları kaç yıldır okul okuyorsunuz kılavuz daki yazıyı sonuna kadar okuyup öyle girseydiniz sınava kural kalkarsa bizim hakkımız yenmiş olur yenilen hakkım haram olsun inşAllah.

  176. Hocam bende sayısalcıyım 0.5ham puan kuralı kalkarsa mağdur olacağım çözdüğüm türkçe sorularını
    Boşa çözmüş olacağım

  177. bu kural kalkmasın diyen hatta imza toplayan arkadaşlar başka testten çözdüğünüz size vakit kaybettirdiğini söylediğiniz o sorulara bakmasaydım diğer taraftan 5 bilemedin 10 soru daha yapardım dediğiniz bir sınavın sizden çalıdığını düşündüğünüz dakikalar kaybolan bir yılla kıyaslanabilirmi

  178. Olmuş bitmiş bir sınav için kurallar değişemez, esas adaletsizlik bu olur. Ayrıca hayatınız için önemli bir sınav hakkında araştırma yapmamış olmanız da çok saçma. 0,5 ham puan kuralı kalkabilir ona sözümüz yok fakat bu yıl için geç kalınmış bir talep.

  179. klavuzu okusalardı demiş bazısı.trafikte "yeşil ışıkta geçilir" kuralını bilen biri sanki sürekli klavuzlara mı bakar acaba değişmiş mi diye..sınavı geçersiz sayan şeyler yeterince duyurulmuşsa bu da belirgin şekilde duyurulmalıydı.

  180. iki tarafta da mağduriyetten bahsediliyor. sınav tekrarlanabilir mesela…çünkü birçok adayın kendi yönünden haklılığı var. herkes sanki her zaman klavuzun bütününü okuyor mu sınava müracaat ederken.sınavı geçersiz sayan şeylerin nasıl altı çizildiyse bu da bir şekilde puan hesaplanmayarak geçersiz sayılması gibi bir durum.tekrarlansın ya da iptal edilsin…

  181. acilen düzeltilmesi gerekiyor ben sayısalcıyım 1 tane türkçe yapamıyacam mı lütfen arkadaşlar birlik olalım imkanı olan yöke gitsin dilekçelerimizi cimerlerimiz yazalım

  182. dgs de kontenjanlar arttırılmalı ve i̇kinci öğretim bölümler açılmalıdır.

  183. bu kural bir an önce kaldırılmalı fakülteye başarılı insanlar gitmeli

  184. Kesinlikle kaldırılmalı çünkü herkes kendi alanı olan alanına yönelmeli ben türkçe yapsam faydası ne ÖSYM kendi kurtarmanın derdinde ben geçinsene puanına göre 308 alıyorum ben 0.5 net yapsam faydası yok neden kendimi zaman kaybedecek teste ayırıyım

  185. Sayısal ve sözel birlikte hesablansın, niçin ayrı hesaplanıyor?