Kpss

KPSS 2018 Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri Sınavları Sona Erdi

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavları ÖSYM tarafından gerçekleştirildi. 

SINAV DETAYLARI

KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek testleri sabah saat 10.15’te başladı ve 12.25’te sona erdi.

KPSS Eğitim Bilimleri sınavı ise 14.45’te başladı ve 16.25’te sona erdi. 

Genel Kültür ve Genel Yetenek testinde adaylara 120 soru soruldu ve 130 dakika süre verildi. KPSS 2018 Eğitim Bilimleri sınavında ise adaylara 80 soru soruldu. Soruların yanıtlanması için 100 dakika süre tanındı. 

SORU VE CEVAPLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Peki KPSS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? KPSS soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM tarafından belirtilmedi. Ancak soru ve cevaplar açıklandığında adayları sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Soru ve cevaplar açıklandığında anlık bildirim almak için uygulamamızı indirin:

SONRAKİ OTURUMLAR

Bugünkü KPSS oturumlarının hepsi tamamlandı. KPSS lisans alan bilgisi sınavları ise 28 – 29 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Bunun yanı sıra KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi de 5 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sınav takvimine göre KPSS sonuçları da ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi üzerinden 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacaktır.