Kpss

2018 KPSS Eğitim Bilimleri Testi Saat Kaçta Başlayacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS Lisana Genel Kültür, Genel Yetenek testleri gerçekleştiriliyor. Peki KPSS Lisans Eğitim Bilimleri testi saat kaçta başlayacak? 

Konu ile ilgili olarak tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz… 

KPSS DETAYLARI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek Testinde toplam 120 soru bulunuyor. Bu 120 sorunun yanıtlanması için adaylara 130 dakika süre verildi. Bu kapsamda saat 10.15’te başlayan KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek testi saat 12.25’te sona erecektir. 

Bunun yanı sıra Genel Yetenek testinde adaylara Türkçe testinde 30 soru Matematik testinde 30 soru sorulurken Genel Kültür testinde Tarih testinde 27 soru, Coğrafya testinde 18 soru, Anayasa – Vatandaşlık testinde 9 soru ve Güncel Bilgiler testinde 6 soru soruluyor.

EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ SAAT KAÇTA?

ÖSYM tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı Eğitim Bilimleri testi de 14.45’te başlayacak. Söz konusu sınavda adaylara 80 soru sorulacak. Soruların yanıtlanması için de 100 dakika verilecek. Bu kapsamda saat 14.45’te başlayacak olan KPSS Eğitim Bilimleri testi 16.25’te sona erecektir. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA