Öğretmen

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Sözleşmeli Öğretmenler İle Bir Araya Geldi

Sözleşmeli öğretmen temsilcileri Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talep ettikleri isteklerini ve mesleklerine dair yaşamış oldukları sıkıntılı konuları dile getirmek için Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile bir görüşme talep ettiler. 

Bakan Ziya Selçuk’un yoğun programı arasında kısa bir süre geçekleştirme şansını yakalayan sözleşmeli öğretmen temsilcileri söz konusu görüşmeye dair açıklamalarda bulundular. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER BAKAN ZİYA SELÇUK’LA GÖRÜŞTÜLER

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir araya gelen sözleşmeli öğretmen temsilcileri, görüşme sonrası bazı açıklamalarda bulundular Sözleşmeli öğretmen açıklamalarında yeni Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un bir saniye boş vakti olmadığını kendi gözleriyle gördüklerini ve Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız sayesinde kısa bir görüşme gerçekleştirebildiklerini belirttiler. 5 dakika olarak planlanan görüşmenin 30 dakika civarı sürdüğünü ifade eden öğretmen temsilcileri bazı konuları hakkında Bakan Ziya Selçuk’a ilettiklerini bildirdiler. 

Bu kapsamda sağlık özrü konusunu dile getirdiklerini ve Bakan Ziya Selçuk’un, sağlık özrünü ayrı tuttuğunu bu konuyu görüşeceğiz ve belki yarın bununla ilgili bir duyuru yayınlayabiliriz dediğini aktardılar. Öğretmen temsilcileri aile birliği konusunda Ziya Selçuk’un Aile birliği için devlet orada nasıl öğretmen tutacak diyor. Kibar bir dille sözleşme şartları belliydi, dediğini paylaştılar. 

Öğretmen temsilcileri Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la gerçekleştirilen görüşmenin en önemli cümlesinin ise “Sizi bir kağıt parçası olarak görmüyoruz, bunu bir İNSAN meselesi olarak görüyoruz. Sıfır tolerans değiliz bu konuda. Değerlendireceğiz” sözleri olduğunu ifade ettiler. 

Kamupersoneli.net – ANKARA