EGM 13 Bin Polis Alımı İçin Geri Sayım Başladı ! PÖH Talepleri Artıyor…

Geçtiğimiz aylarda Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden duyurular yayımlandı. 

Yayımlanan duyurulara göre ilk olarak 3 bin polis alımı yapılacağı daha sonra yayımlanan duyuruda ise 10 bin polis alımı yapılacağı ifade edildi. 

Konu ile ilgili olarak PAEM ile 3 bin komiser yardımcısı alımı yapılacağı yayımlanan duyuruya göre 300’ü kadın, 2700’ü erkek olmak üzere toplam 3.000 polis alımı yapılacağı ifade edildi.

Bunun yanı sıra diğer yayımlanan duyuruda Polis Meslek Eğitim Merkezi kapsamında da 10 bin polis alımı yapılacağı ve bu alımların ön lisans ve lisans mezunları arasından yapılacağı belirtildi. 

İLANLAR İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Yayımlanan duyurularda polis alım ilanlarının KPSS’den sonra Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile yayımlanacağı ifade edildi. 22 Temmuz 2018 tarihinde KPSSS lisans genel kültür ve genel yetenek sınavları gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra 28 – 29 tarihlerinde KPSS alan bilgisi, bunun yanı sıra 5 Ağustos 2018 tarihinde KPSS ÖABT gerçekleştirilecektir. Bu sınavların ardından Polis Akademisi Başkanlığının sitesinde ilanların yayımlanması bekleniyor. 

PÖH TALEPLERİ ARTIYOR

İlanın yayımlanması için geri sayım başlarken adayların Polis Özel Harekat (PÖH) alımları için talepleri artıyor. Adaylar sitemize gönderdikleri geri bildirimlerde bu 10 bin alımın Polis Özel Harekat olarak yapılmasını talep ediyorlar.

Exit mobile version