Gelir İdaresi Başkanlığı 400 Personel Alımı Başvuruları İçin Son Gün

Gelir İdaresi Başkanlığı kendisine ait internet sitesi ve Devlet Personel Başkanlığı’nın web sayfası üzerinden yayımladığı ilanlar ile Devlet Gelir Uzman Yardımcısı pozisyonuna alım yapacağını duyurmuştu. 

GİB tarafından yayımlanan ilanda söz konusu alımlara ilişkin, ”Başkanlığımızca, aşağıdaki tabloda açık bulunan (A) grubu kadrolara atanmak üzere, 400 (dört yüz) Devlet Gelir Uzman Yardımcısı alınacaktır.” ifadeleri yer almıştı. 

İLANA BAŞVURU SÜRECİ SONA ERİYOR

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından adaylara duyurulan söz konusu alımlar için başvuru süreci 19 Temmuz tarihi itibariyle sona erecek. Adayların başvuru süreci sona ermeden önce başvurularını http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapmaları gerekiyor. Kurum tarafından yapılan açıklamada posta yoluyla yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği açıklandı. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Söz konusu 400 Devlet Gelir Uzman Yardımcısı alım ilanına başvuru yapacak adayların Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. Bu koşullar arasında eğitim şartı, yaş şartı, KPSS şartı ve genel şartlar bulunuyor. 

İlanda yer alan genel başvuru koşulları; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, 01.01.2018 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1983 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak) ve ÖSYM tarafından 21 Mayıs 2017 ile 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından 1. Grup için KPSSP48 türünden, 2. Grup için KPSSP3 türünden ve 3. Grup için KPSSP12 türünden 70 ve üzeri puan almış olmak,

İlanda yer alan eğitim koşulları; birinci grup adaylar için; hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden, ikinci grup adaylar için mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği, bilgisayar ve yazılım mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, enformasyon sistemleri mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği bölümlerinden ve üçüncü grup adaylar için istatistik lisans bölümü mezunu olmak. 

Exit mobile version