Öğretmen

Bakan Ziya Selçuk Öğretmen Şikayet Hattına Dönüşen MEBİM 147 Hattını Kapatıyor

Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi MEBİM 147 Şikayet Hattı, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla öğrenci, veli, öğretmen ve diğer bütün vatandaşlarımızdan gelen her türlü bilgi edinme, soru, talep, görüş, öneri, ihbar ve şikâyeti, etkin ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla hizmete girmişti. 

Yaklaşık 6 yıldır hizmet veren merkez, çok sayıda eleştiri almıştı. Özellikle son yıllar içinde, ‘öğretmen şikayet merkezi’ne dönüştüğü öne sürülen hizmetin; suistimallere neden olduğu, yapılan ‘asılsız’ ve ‘gereksiz’ ihbarlar nedeniyle birçok öğretmene soruşturma açıldığı da belirtilmişti. 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın görevi devretmesinin ardından hizmete ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. 

MEBİM 147 ŞİKAYET HATTI KAPATILIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kabinde Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilen Ziya Selçuk ilk icraatında MEBİM 147 Şikayet Hattını kapatacağını açıkladı. Öğretmen camiası ve okul idarecileri için çileye dönüşen “ALO 147 Şikayet Hattı”nın kapatılacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Öğretmenlerimizin kalbine, gönlüne dokunmayan bir sistemin başarılı olamaz” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında ayrıca milli eğitim il müdürlerinin öğretmenler odasının havasını teneffüs etmelerini, öğretmenlerle temas halinde olmaları gerektiğinin altını çizen Ziya Selçuk “Sevgiyle dokunamadığın hiçbir yerden sonuç alamazsın” sözünü ilke edinmeleri gerektiğini söyleyen Selçuk, varlık sebeplerinin öğrenciler olduğunu ve onlara hizmet edeceklerini bildirdi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Konya karapınar kayalı Anadolu lisesinde okulunda öğretmenler sigara içiyorlar hemde atölyede ve kapalı alanda