CHP'den Sözleşmeli Öğretmen Mülakatlarında Kasten Baraj Altında Bırakma İddialarına İlişkin Önerge

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarını meclis gündemine getirdi. Bu konuda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a bazı sorular yönelten CHP Milletvekili Çakırözer, sözlü mülakatlarda kasten elendiği iddia edilen adaylara dair açıklamalar talep etti.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKATLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

OHAL KHK’ları ile bir yakını ihraç edilmiş adayların sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarında kasten baraj altında bırakıldığı iddiaları üzerine CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer bir soru önergesi verdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle verilen bu önergede, mülakatlarda ayrımcılık olup olmadığı ve eğer olduysa bu uygulamadan kaç öğretmen adayının etkilendiğini sordu. 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer vermiş olduğu soru önergesinde ayrıca mülakat sorularının adaylara özel olarak mı hazırlandığını sordu. Söz konusu soru önergesinde yer alan soruları sizlere aktarıyoruz. 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Tarafından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a Yöneltti

* Ülkeyi OHAL KHK’ları ile yöneten hükümetinizin, OHAL KHK’si ile bir yakını ihraç edilmiş adayları, akrabaları suçlamalardan beraat etmiş olsa bile MEB’in mülakatında baraj altında bıraktığı iddiaları doğru mudur? Bu gerekçelerle mülakatlardan elenen kaç öğretmen adayı vardır? Elenmelerin gerekçesi kayıtlara nasıl geçmiştir?

* KPSS ve sözlü mülakat sınavı için gerekli şartları sağlayan öğretmen adaylarının atama barajının altında bırakılmasının gerekçesi nedir? Bu durum anayasamızdaki eşitlik ilkelerine ve ilgili mevzuata aykırı değil midir?

* Sözlü mülakatlarda sorulan soruların içerikleri nelerdir? Sorulan sorular adaylara özel olarak mı hazırlanmaktadır?

* Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapılan bu uygulamadan haberi var mıdır? Bu konuda herhangi bir soruşturma başlatılmış mı, başlatılmışsa soruşturma ne aşamadadır?

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version