KPSS 2018/6 ve KPSS 2018/7 İle 884 Kamu Personeli Alımı Yapılıyor

Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir ilan ile KPSS 2018/6 ile 662 kamu personeli alımı yapacağını ilan etmişti. İstanbul Üniversitesi de bir ilan yayımlayarak KPSS 2018/7 ile 222 personel alımı yapacağını duyurdu. 

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza KPSS 2018/6 ve KPSS 2018/7 ile yapılan bu alımlara dair detayları haberimizde aktarıyoruz. 

KPSS 2018/6 İLE KGM 662 KAMU PERSONELİ ALIMI YAPIYOR

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanında önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabilecekleri kadrolar yer alıyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sıralaması esasına göre yapılacak bu alımlarda yer alan kadrolar arasında Mühendis, Tekniker ve Büro Personeli pozisyonları bulunuyor. 

Karayollar Gene Müdürlüğü KPSS 2018/6 ile yapılacak kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak adaylar için başvuru süreci başlamış olup ilana son başvuru tarihi 16 Temmuz olarak duyuruldu. 

KPSS 2018/7 İLE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 222 PERSONEL ALIMI YAPACAK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruyla KPSS-2018/7 ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü İle İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne 222 kamu personeli alımı yapılacağı ilan edildi. İlana göre alımlar te bir sağlık personeli pozisyonunda yapılacak. Bu kapsamda İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü 111 Hemşire, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ise yine aynı sayıda 111 Hemşire alımı yapacak. 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü İle İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne  KPSS-2018/7 ile yapılacak Hemşire alımlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını 16 Temmuz tarihine kadar yapacaklar. 

GENEL BAŞVURU KOŞULLARI

İki kurum tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak adayların Devlet Memurları Kanununda yer alan başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. Söz konusu bu koşullar her iki ilan içinde her adaydan talep edilen genel koşullardır.

Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini yapmaya engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak, alım yapılacak kadroya göre belirlenen öğrenim şartlarını sağlamak. Adayların bu şartlara ek olarak ayrıca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarının olumlu olması gerekiyor. 

KGM ve İstanbul Üniversitesi tarafından yayımlanan ilanlarda ayrıca alım yapılacak unvanın gerekliliklerine uygun özel koşullarda bulunmaktadır. 

Exit mobile version