Milli Eğitim Bakanı Selçuk'a Sözleşmeli Öğretmen, İstihdam ve Mülakat Talebi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakan Selçuk’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Memur Sen heyeti, yeni Bakan Selçuk ile eğitim konusuna dair kısa bir görüşme yaptılar. 

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a öğretmenler başta olmak üzere eğitim çalışanlarının çözümü adına taleplerde bulunan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın kendisine dair çözüm önerilerini iletti. 

ALİ YALÇIN’DAN EĞİTİM ÇALIŞANLARININ SORUNLARINA İLİŞKİN TALEP

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yapmış olduğu görüşmesinde ele aldığı konuların başında, öğretmene daha fazla itibar edilmesi ve öğretmenlik mesleğinin itibarını artıracak projelere ağırlık verilmesi, eğitimcilere yönelik şiddetin engellenmesi konularına vurgu yaptı. Sözleşmeli öğretmenlik konusuna ilişkin de taleplerde ve önerilerde bulunan Ali Yalçın sözleşmeli personelin sorunlarının giderilmesi gibi çok önemli konular için çalışma ve uygulamaların bir an önce başlamasını talep etti. 

Ali Yalçın taleplerinde ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim öncesi sözü verilen 3600 ek gösterge müjdesinin en kısa sürede verilmesini istedi. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın taleplerinde ayrıca öğretmen istihdamı ve öğretmen alımlarında uygulanan mülakat sistemine dair de taleplerde bulundu. Öğretmen istihdamı konusunda öğretmen açığının dikkate alınmasını ve öğretmen alımlarında mülakat sisteminin kaldırılmasını talep eden Ali Yalçın istihdamda güçlük çekilen bölgelerdeki zorlular ve mahrumiyetler, kariyer basamaklarına yeniden işlerlik kazandırılması, performans değerlendirmesinin bakanlık gündeminden tamamen kaldırılması gibi konulara dikkat çekti. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version