Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Öğretmenlere Yönelik İlk Değerlendirme

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapacak olan Ziya Selçuk, görevi düzenlenen törenin ardından İsmet Yılmaz’dan devraldı. 

Bakan Ziya Selçuk düzenlenen devir teslim töreninde bir konuşma yaptı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk yapmış olduğu konuşmasında Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini ve böyle bir dönemde bu göreve layık gördüğü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu. 

İSMET YILMAZ’A EMEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarında görevi devraldığı İsmet Yılmaz’ın bu alanda verdiği emeklerinden dolayı kendisine teşekkür etti. Ortaya konan emeğin kutsal olduğunu ve bir gün bile eğitim sistemine emeği geçmiş meslektaşlarının hukukunun kendileri açısından çok değerli olduğunu ifade eden Bakan Ziya Selçuk “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Büyük Atatürk olmak üzere, 15 Temmuz şehitleri dahil tüm şehitlerimizi, bayrağımızın dalgalandığı her yerde şanla şerefle görev yapan ve şehit olan öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı. 

ÖĞRETMENLERE DAİR İLK DEĞERLENDİRME

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tören kapsamında ayrıca öğretmenlere yönelik ilk açıklamalarını da yapmış oldu. Bu konuda ömrünün eğitim ortamlarında, okullarda geçtiğini, öğretmenlerle birçok çalışma yaptığını vurgulayan Bakan Ziya Selçuk öğretmenlerin neler hissettiği, neler düşündüğü konusundaki farkındalığının yüksek olduğunu söyledi. 

Öğretmenlere ilişkin açıklamasında ayrıca, tek güvencesinin öğretmenler olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitim, bayrak yükselecekse öğretmenlerin omuzlarıyla yükseleceğini söyledi. “Öğretmen arkadaşlarım benim şahsımda Milli Eğitim Bakanlığının koridorlarında temsil edildiğini asla unutmamalı. Aklımızda, düşüncemizde, gönlümüzde, duygularımızda onların bütün hissiyatını taşıdığımızı tekrar vurgulamak isterim.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version