KPSS 2018/1 Merkezi Atama Tercihleri Sona Eriyor

Kamu kurum ve kuruluşlara, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek 1471 memur alımı tercih süresi sona eriyor. Lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuruda bulunabileceği çeşitli pozisyonların yer aldığı tercihler için ise son başvuru tarihi 5 Temmuz 2018 23.59 olarak açıklandı. 

Ayrıca söz konusu merkezi atamalarda tercih yapan adayların dikkat etmesi gereken diğer husus ise tercih ücretlerinin yatırılması. Adaylar tercih ücretlerini de 6 Temmuz tarihine kadar yatırmaları gerekiyor. 

MERKEZİ ATAMALAR İÇİN TERCİH SÜRECİ SONA ERİYOR

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan kılavuza göre ise eğitim durumuna göre belirlenen kontenjanlar şu şekilde, KPSS 2018/1 Merkezi Atama tercihleri ile ortaöğretim mezunu adayların başvuru yapabileceği kadro sayısı 80. Üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden mezun olmuş adayların başvuru yapabilecekleri önlisans kadro sayısı ise 680 olarak ilan edildi. Kamu kurumları tarafından ÖSYM’ye bildirilen kontenjanlar arasında ise ne fazla alım lisans mezunu adaylar arasından yapılacak. Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren lisans bölümlerinden mezun olan adaylar KPSS 2018/1 Merkezi Atama tercihleri ile 782 pozisyona başvuru yapabilecekler. 

KPSS 2018/1 merkezi atamasında ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puan türlerinden tercihlerde bulunacaklar. Merkezi atamalarda sözlü veya mülakat sistemi olmadığından dolayı tercihlerde en yüksek KPSS puanıyla tercih yapan adayın ataması yapılacak. Merkezi atamalar ile ataması yapılan adaylar atandıkları kurumlarda kadrolu olarak istihdam edileceklerdir.

BAŞVURU ÜCRETLERİ

KPSS 2018/1 ile tercihte bulunacak adaylar, öncelikle ÖSYM’nin internet sayfası üzerinden aday işlemleri giriş sayfasına giriş yapacaklar. Burada tercihler kısmından KPSS 2018/1 ile kendilerine uygun bölümlere tercihte bulunacak adaylar, tercihlerini tamamladıktan sonra onayla butonuna basarak işlemlerini sonlandıracaklar. ÖSYM üzerinden tercihlerini gönderen adaylar ise belirtilen bankalara 15 TL başvuru ücreti yatıracaklardır. 

Exit mobile version