2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ne Zaman Yapılacak?

Üniversitelerin önlisans bölümlerinden mezun olmuş ya da olacak adayların eğitimlerine lisans bölümlerinde devam etmek amacıyla katıldıkları Dikey Geçiş Sınavına katılacaklar. 

ÖSYM tarafından açıklanan ilk takvimde erken seçim nedeniyle değişiklik yapılmasının ardından ÖSYM yeni sınav tarihi açıklamıştı. Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza yeni sınav tarihini haberimizde hatırlatıyoruz. 

2018 DİKEY GEÇİŞ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı geçtiğimiz aylarda yayımladığı sınav takviminde 2018 Dikey Geçiş Sınavına dair de detayları yayımlamıştı. Ancak yılın ilk aylarında alınan erken seçim kararının ardından ÖSYM sınav takviminde değişiklik yapıldığı duyuruldu.

İlk başlarda Temmuz ayının başlarında yapılacağı ilan edilen DGS tarihinde güncellemeye gidildi ÖSYM tarafından konuya ilişkin yayımlanan duyuruda ise Üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren önlisans mezunu adayların katılacağı Dikey Geçiş Sınavı’nın 21 Temmuz tarihinde gerçekleştirileceği bildirildi. Buna göre ÖSYM, 2018 DGS’nin yurt genelinde 21 Temmuz tarihinde saat 10.00’da yapılacağını açıkladı. 

ADAYLAR BAŞVURULARINI MAYIS AYINDA YAPMIŞTI

2018 Dikey geçiş sınavına katılım sağlayacak adaylar başvurularını 16 Mayıs tarihinde yapmaya başlamış ve 24 Haziran tarihine kadar başvurularını yapmışlardı. ÖSYM çeşitli nedenlerden dolayı bu tarihler arasında başvurularını yapamayan adaylara 6 Haziran tarihinde bir günlük geç başvuru hakkı tanımıştı.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version