2018 KPSS Lise / Ortaöğretim Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS 2018 lise başvuru kılavuzu yayımlandı. 

Yayımlanan başvuru kılavuzuna göre başvuruların nasıl yapılacağını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

KPSS 2018 lise başvuruları Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından alınacaktır. Söz konusu başvurular 3 Temmuz 2018 tarihinde başladı ve 19 Temmuz 2018 tarihine kadar devam edecektir.

Bunun yanı sıra ÖSYM tarafından KPSS 2018 lise başvurularını süresi içinde yapamayanlara 1 günlük geç başvuru hakkı verilmiştir. Adaylar geç başvurularını 1 Ağustos 2018 tarihinde yapacaklardır. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Peki adaylar KPSS 2018 lise başvurularını nasıl yapacaklar? İşte tüm detaylar:

7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan KPSS 2018 lise başvurusu yapacak olan adayların başvuru kılavuzunu öncelikle çok iyi okumaları gerekmektedir. Adayların ilk olarak KPSS başvuru ücretini ÖSYM tarafından belirlenen bankalara yatırmaları gerekmektedir. Adaylar normal başvuru süresi için 60 TL geç başvuru yapacak olan adaylar ise 90 TL başvuru ücreti yatıracaklardır.

Başvurular hakkında ÖSYM’den yayımlanan kılavuzda bir uyarı bulunuyor. Bu uyarıda “Sınava, ortaöğretim okullarından, mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, sınava alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.” ifadelerine yer verildi.

Başvuru ücretini yatıran adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. AİS’e giriş yapan adaylar karşılarına çıkan ekranda belirtilen adımları izlediklerinde kolaylıkla başvuru yapabileceklerdir.

Exit mobile version