ÖSYM 2018 KPSS Lise Başvuru Kılavuzunu Yayımladı

Lise mezunu olan ve memuriyet için KPSS’ye girmek isteyen milyonlarca adayın merakla beklediği KPSS başvuru kılavuzu yayımlandı.

Konu ile ilgili olarak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda KPSS 2018 lise başvuru kılavuzunun yayımlandığı ifade edildi.

Başvuru kılavuzuna aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz. 

KPSS LİSE BAŞVURU DETAYLARI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan duyuruda  ve başvuru kılavuzunda başvuruların 3 Temmuz 2018 tarihinde başladığı ve söz konusu başvuruların 19 Temmuz 2018 tarihinde sona ereceği belirtildi. Ayrıca adaylara 1 Ağustos 2018 tarihinde bir günlük geç başvuru hakkı verildi. 

Bunun yanı sıra Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav 7 Kasım 2018 tarihinde uygulanacak ve sınav sonuçları 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacaktır. 

ÖSYM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

“Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” ile “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar” hükümleri kapsamında 2018 Kamu Personel Seçme Sınavı ortaöğretim düzeyinde 7 Ekim 2018 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvuru işlemleri,03-19 Temmuz 2018 (Ücret ödeme için son gün, 20 Temmuz 2018) tarihlerinde yapılacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT),9 Aralık 2018 tarihinde yapılacaktır. DHBT başvuru işlemleri, 9-17 Ekim 2018 tarihinde yapılacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenler, KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Ortaöğretim düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS Ortaöğretim Sınavına başvuru yapmaları ve ilgili sınavın GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR oturumuna katılmaları zorunludur.

Exit mobile version