KPSS 2018/1 Merkezi Atama Tercihleri Devam Ediyor ! İşte Tüm Detaylar…

Günler öncesinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi aracılığı ile günler öncesinde KPSS 2018/1 merkezi atama tercih kılavuzunun yayımlandı.

Kamuperosneli.net olarak bu yazımızda KPSS 2018/1 merkezi atama tercihleri hakkında tüm detayları okuyucularımızla paylaşıyoruz.

ÖSYM AİS ÜZERİNDEN TERCİHLER

KPSS 2018/1 merkezi atama tercih kılavuzuna göre adaylar tercihlerini 5 Temmuz 2018 tarihine kadar yapabileceklerdir. Adaylar tercihlerini Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin aday işlemleri sistemi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştireceklerdir. 

KPSS 2018/1 merkezi atama tercih kılavuzuna göre lise, ön lisans ve lisans olmak üzere 1416 kadro yayımlandı. Bu kadrolar için 2016 KPSS puanına sahip olan adaylar tercih yapabiliyor. 

GENEL ŞARTLAR

Tercih yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Bu şartalra haiz olmayan adaylar tercih yapamazlar. Bu şartlar ise şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak. 657 sayılı Kanunun 53. Maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevine devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak”

Adaylar tercihlerinin geçerli olabilmesi için 6 Temmuz 2018 mesai bitimine kadar 15 TL tercih ücretini ödemeleri gerekmektedir. Tercih ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacaktır. Adaylar tercihlerini ÖSYM tarafından belirlenen bankalara yatıracaklardır. Peki bu bankalar hangileri? Şöyle:

TERCİH ÜCRETLERİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı

ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

*Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Exit mobile version