2018 Lise Önlisans KPSS Sınav ve Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Bilindiği üzere, devlet kurumlarında çalışmak isteyen adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına sahip olmaları gerekiyor. 

Bu kapsamda 2018 yılı içerisinde ortaöğretim kurumlarından mezun adaylar ile üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden mezun önlisans mezunu adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavına girecekler. Peki adaylar 2018 KPSS başvurularını hangi tarihler arasında yapacaklar? Lise ve Önlisans 2018 KPSS ne zaman gerçekleştirilecek? İşte tüm bilinmesi gerekenler,

LİSE MEZUNU ADAYLAR İÇİN 2018 KPSS DETAYLARI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan sınav takvimine göre, ortaöğretim kurumlarından mezun olmuş adaylar, 2018 KPSS başvurularını Temmuz ayı içerisinde yapmaya başlayacaklar. Adaylar KPSS başvurularını 3 Temmuz tarihinden itibaren ÖSYM’ye yapacaklar. Lise mezunu adaylar KPSS başvurularını 19 Temmuz tarihine kadar yapacaklar. Sınav takviminde belirtilen bu tarihler arasında başvurularını yapmayan adaylar ise 8 Ağustos tarihinde bir günlük ek başvuru hakkından yararlanabilecekler. 2018 ortaöğretim KPSS 7 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek ve sonuçlar ise 8 Kasım tarihinde açıklanacak. 

ÖNLİSANS MEZUNU ADAYLAR İÇİN 2018 KPSS DETAYLARI

Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren programlarından mezun olmuş veya olacak adayların katılım sağlayacağı 2018 Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları 28 Ağustos tarihinde başlayacak ve adaylar başvurularını 12 Eylül tarihine kadar yapabilecekler. ÖSYM sınav takvimine göre adaylar açıklanan başvuru tarihlerinde çeşitli nedenlerden dolayı başvurularını yapamazlarsa 26 Eylül tarihinde geç başvuru hakkından yararlanabilecekler. 2018 Önlisans KPSS ise 4 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek. ÖSYM önlisans KPSS sonuçlarının açıklanma tarihini ise 29 Kasım olarak ilan etti. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version