KPSS 2018/1 Tercihi Yapacak Adaylar Dikkat ! Bu Durumlarda Tercih Yapamazsınız

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda KPSS 2018/1 merkezi atama tercih kılavuzunun yayımlandığı ifade edildi. 

Söz konusu tercihleri 2016 KPSS puanlarına göre yapılacak olan son yerleştirme olacaktır. 

KPSS 2018/1 merkezi atama tercihi yapacak olan adaylar tercihlerini 26 Haziran 2018 ile 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapacaklardır. Peki adaylar tercihlerini nasıl yapacak?

Adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak tercihlerini yapacaklardır. Ayrıca adaylar 6 Temmuz 2018 mesai bitimine kadar 15 TL tercih ücretini Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından belirlenen bankalara yatırılacaktır. Tercih ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacaktır. Tercih ücretinin yatırılacağı bankalar için TIKLAYIN.

TERCİHLERİN GEÇERSİZ OLACAĞI DURUMLAR

Ayrıca bazı durumlarda da adayların tercihlerinin geçersiz sayılacağı ifade edildi. Bu konu hakkında kılavuzda şu ifadelere yer verildi:

* Ortaöğretim düzeyinde sınava başvuran; ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olan adaylar) 

* Ortaöğretim düzeyinde sınava başvuran; ancak, sınava başvurduğu dönemde ön lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (24 Ağustos 2016 tarihi ve öncesinde bir ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar) 

* Ön lisans düzeyinde sınava başvuran; ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olan adaylar) tercih yapmaları sistem tarafından engellenmiştir.

Exit mobile version