Kpss

KPSS 2018/1 Merkezi Atama Tercihlerinde KİT Pozisyonlarını Seçecek Adaylar Dikkat

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan duyuru içerisinde yer alan detaylara göre KPSS 2018/1 merkezi atama tercih kılavuzunun adayların erişimine açıldı.

Yayımlanan kılavuzda KİT pozisyonlarını seçecek olan adaylara yönelik dikkat edilmesi gereken bir uyarıya yer verildi.

Söz konusu yayımlanan duyuru içerisinde belirtilen detaylarda ise;

“Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.” ifadeleri yer aldı.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Yayımlanan duyuruya göre adayların tercihlerini 26 Haziran- 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında internet aracılığıyla Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne yapacaklarına yer verildi.

Diğer yandan internet üzerinden tercih gönderme işlemlerinin ise 5 Temmuz 2018 tarihinde gece saat 23:59’da sona ereceğine yer verildi.

Adayların ilgili kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih yapabilmeleri için ise;

22 Mayıs 2016, 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Lisans ve 2016-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerektiğine yer verildi.

KİT KADROLARINI SEÇENLER ADAYLAR DİKKAT

ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS 2018/1 Merkezi Atama Tercih kılavuzu içerisinde;

KİT Pozisyonlarını Seçecek adaylara yönelik olarak uyarı detaylarına yer verildi ve başvuruda bulunmayacak adayların başvurularının kabul edilmeyeceği şartlara yönelik ifadelere yer verildi.

Kılavuz içerisinde belirtilen şartlarda ise;

“31/10/2017 tarihli ve 30226 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının 2018 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programının Tespiti Hakkındaki 11/10/2017 tarihli ve 2017/10925 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının “Sınavlar” başlıklı 7 nci maddesinin beşinci fıkrasında; “1/1/2018 tarihinden sonra yapılacak merkezi yerleştirme işlemleri neticesinde sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar 3 hizmet yılını tamamlamadıkça;

Mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanan kadrolar ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere halen görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamazlar.

Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik kapsamında merkezi yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atama işlemleri yapılmaz.” hükmüne yer verilmiştir.

Bu itibarla, kamu iktisadi teşebbüslerine ait pozisyonları tercih edecek adayların, belirtilen istisnalar hariç olmak üzere üç yıllık hizmet süresini tamamlamadıkça yerleştirme işlemlerine katılamayacaklarını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.” ifadeleri yer aldı.

KPSS 2018/1 döneminde yerleştirme yapılacak kamu iktisadi teşebbüsleri şunlardır:

1- Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü

2- Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü

3- Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

4- Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü

5- Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü

6- Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü