7 Bin Bekçi Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Devlet Personel Başkanlığı ve Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden yayımlanan ilanlarla beraber 7 Bin Bekçi alımı için kritik süreç başlamıştı.

8- 22 Haziran 2018 tarihleri arasında alınan başvurularla beraber adaylar 100 TL başvuru ücretini gerekli yerlere yatırarak başvurularını tamamladılar. 

Söz konusu başvuru yapan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını araştıyor.

Bizlerde kamupersoneli.net olarak detayları paylaşıyoruz.

7 Bin bekçi alımıyla alakalı olarak yayımlanan ilan metni içerisinde belirtilen detaylara göre; sonuçların ne zaman açıklanacağıyla alakalı olarak net bir ifade yer almıyor.

Ayrıca sonuçların kısa bir zaman içerisinde yayınlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Başvuru kılavuzu içerisinde sonuçların ne zaman açıklanacağına yönelik detaylar içerisinde ise;

1- Adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınav puanının % 25’i ve sözlü sınav puanının % 50’sinin toplamı olarak hesaplanacaktır.

Adaylar arasındaki başarı sıralama puanında eşitlik olması halinde; sırasıyla yazılı sınav puanı, mülakat puanı ve fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınacaktır.

Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilecektir.

2. Adayların sınavlardaki başarı sıralamasına esas giriş puanlarına göre; asıl ve asıl sayısı kadar yedek olmak üzere her il için ayrı ayrı listeler ilan edilecektir.

3. Söz konusu sınav sonuç listeleri Polis Akademisi Başkanlığı internet sayfasından ilan edilecektir.

UYARI: Sınav sonuçları adaylara Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuçları duyurulmayacak ve sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.

Eksik, veya yalan beyan, sahte evrak veya sınav komisyonlarını yanlış bilgilendirme sonucunda sınavlara katılarak başarılı olan adayların sınavları asıl veya yedek olarak kazanmış olsalar bile sınavları geçersiz sayılacaktır.

Adayın söz konusu işleme kasıtlı olarak sebebiyet verdiğinin tespit edilmesi durumunda ilgili Valilik tarafından aday hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Exit mobile version