Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu Yıl 20 Bin Öğretmen Daha Atanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yapımı süren 3. Havalimanından katıldığı ATV ve A Haber ortak yayınına katıldı. Burada seçim çalışmalarına dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmen atamalarına dair açıklamalarda bulundu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmış olduğu program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında, öğretmen ataması konusuna değindi. 

Konuşmasının başında muhalefet partileri tarafından yapılan tüm öğretmenleri atayacağız açıklamalarını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ne kadar ihtiyacın varsa o kadar atayacaksın yalan söyleme dedi. Konuşmasında ayrıca bu yıl öğretmen ataması yapılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamalarda bulundu. 

‘Üniversiteleri ücretsiz yapacağım.’ Üniversiteler paralı mı? Zaten ücretsiz, harcı biz kaldırdık. Şu anda burs 470 lira, master 940 lira, doktora asgari ücret. Bunların ne yaptığımızdan haberleri de yok. Bu okulların yapımıyla birlikte 75 üniversite varken bu sayı 205 oldu. 81 vilayetimizin tamamında üniversite var. Bunlar ne diyor yakacağız yıkacağız. Bunlar tamamen yıkım ekibi, biz yapım ekibiyiz. Aramızdaki fark bu. ‘Bütün öğretmenleri atayacağım.’ Ya dürüst ol yalan söyleme. Ne kadar ihtiyacın varsa o kadar atayacaksın. 580 bin öğretmen atadık. Bu yıl 20 bin öğretmen daha atanacak. Parayı yönetme kabiliyetini gösteremezsen bütçeyi kaybedersin. İhtiyacın yoksa zorla birilerine iş bulmak için bu adım atılmaz. 20 bin atanacak. Öğretmenlerde kaliteyi arttırmanın gayreti içerisindeyiz. Bu öğrencideki kaliteyi de arttıracaktır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version