Kpss

KPSS 2018/1 Merkezi Atama Kadrolarının DPB Tarafından Açıklanması Bekleniyor

Geçtiğimiz aylarda KPSS 2018/1 merkezi atama tercihleri hakkında Devlet Personel Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada KPSS 2018/1 merkezi atama tercihleri hakkında bazı bilgiler paylaşıldı.

Söz konusu duyuruda “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 1’inci maddesinin ikinci fıkrasında “DPB’ce, ÖSYM’nin de görüşü alınmak suretiyle her yılın Ocak ayında bir yerleştirme takvimi belirlenir ve ilan edilir.” ifadelerine yer verilmişti.

Peki merkezi atama tercihleri ne zaman yapılacak? Konu ile ilgili olarak tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

TERCİH TARİHLERİ

Bilindiği gibi Devlet Personel Başkanlığı tarafından KPSS 2018/1 merkezi yerleştirmeler hakkında 12 Mart 2018 ile 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında kamu kurum ve kuruluşlarının kadro talepleri alındı. Ayrıca ÖSYM’nin yerleştirme takviminde merkezi atama tercih tarihleri de belirtildi. Buna göre KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme tercihleri 26 Haziran 2018 tarihi itibari ile başlayacak ve 5 Temmuz 2018 tarihine kadar devam edecek.

KPSS 2018/1 merkezi yerleştirmede 2016 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan tüm adaylar tercih yapabilecektir. 

KADROLARIN YAYIMLANMASI BEKLENİYOR

Söz konusu tercihler 26 Haziran’da başlıyor. Bu bağlamda Devlet Personel Başkanlığı tarafından kadroların yayımlanması bekleniyor. Söz konusu kadrolar Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile yayımlanacaktır. Kadrolar yayımlandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Kadrolar yayımlandığında anlık bildirim almak istiyorsanız uygulamamızı indirin:

Bir Yorum

  1. 92.65 puanım var ortaöğretim düz lise mezunuyum bir yer gelir mi arkadaşlar